Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ez nem saját receptem, de ha majd rászánja magát a kedves Hölgyemény – akitől a recept származik -, hogy legyen saját blogja, ígérem megjelölöm, mert nem szeretném learatni helyette a babérokat, ellenben az örömöm, hogy végre egyszer sikerült nekem is GM sajtosrudat sütnöm, muszáj megosztanom Veletek, na és persze a receptet is, hogy Titeket is érjen hasonló boldogság.
Végre egy sós süti ami nem keményedik meg, finom puha, nagyon ízletes és Gm… ja és persze én készítettem, ez is nagy szám, mint tudjuk mert nem vagyok egy sütibajnok… innen is látszik, hogy ez egy szuper egyszerű recept, mert még nekem is sikerült…
Hozzávalók:
30 dkg FreeFrom gm lisztkeverék
25 dkg lm túró
20 dkg vaj
1 ek lm tejföl
1 tk gm sütőpor
15 dkg reszelt lm sajt
1 tk só
1 tojás a kenéshez
Ízlés szerint szezámmag, kömény a szóráshoz
Elkészítés:
A lisztet elmorzsolom a szoba hőmérsékletű vajjal, majd hozzá adom a túrót, a tejfölt, a sót, a sütőport és alaposan kidolgozom a tésztát.
Meglisztezett gyúródeszkán, kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtom, megkenem a felvert tojással, megszórom szezámmaggal, a reszelt sajttal és tetszőleges vastagságúra vágom.
A kis szeletkéket egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe teszem és 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat. Amikor a sajt már szép aranybarnára pirult a tetején, elkészült.
Ha esetleg nem fogy el azonnal, papírzacskóban néhány napig eltartható.
Jó ropogtatást és jó szurkolást kívánok Mindenkinek!
Elkészítési idő: 30 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
Hasonló receptek amiket nagyon szeretünk: