Pisztrángfilé ropogós bundában Gm&Lm

Ebben a melegben valahogy sokkal jobban kívánom a halat, mint a húst és mivel sikerült megint szuper friss pisztrángot beszerezni ezért ismét az készült. A nagy kedvencem a rozmaringos, citromos verzió és nem is nagyon szoktam variálni, de most mégis vágytam egy kis változatosságra.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy még soha nem filéztem halat, de mint mindent, ezt is el kell egyszer kezdeni és szerencsére szuper jól sikerült… meg volt a sikerélmény, így gyakrabban készül ezt követően halfilé.

Amikor kitaláltam, hogy ma hogyan készülnek a halacskák, még az járt a fejemben, hogy grillen készül, aztán jött a „nincs itthon faszén”… nem baj… újratervezés… ok! – akkor készül a sütőben… de nem tettem le róla, úgyhogy legközelebb grillen készül…

 

image-0.02.01.0c0890829ea3547d75faccd14cf3c98aa1fda34cd8677497ad2089484946ad59-V-2

 

Hozzávalók:

2 pisztráng

5 ek burgonyapehely

2 ek aprított petrezselyemzöld

1 friss rozmaring ág felaprítva

Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors és némi olívaolaj 

 

Elkészítés:

A pisztrángot megtisztítom, kifilézem, majd besózom.

A burgonyapelyhet elkeverem a zöld fűszerekkel és némi borssal.

 

image-0.02.01.c56c889bef9799cfd901ec41f514e87f2a534ce1723ba08865d03a5cf82de15e-V-2

 

Megforgatom ebbe a keverékbe a halszeleteket, majd egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe sorakoztatom őket bőrükkel lefelé.

 

image-0.02.01.7fa3f61e7f87b1d2cc53a14f7a9dc5b83afcf8eb45796dd8037b139d7535c053-V-2

 

Megspriccelem kevés olívaolajjal és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 15 perc alatt ropogósra sütöm.

 

image-0.02.01.bc1339efcf96335e3d69baa45ad4c8ace44f4ed90ea9684b73f578b91a89255d-V-2

 

Friss salátával, stake burgonyával, savanyúsággal, különböző mártogatóssal kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 25 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További hal recept amiket nagyon szeretünk:

 

Pisztráng roston

Tavaszi pontyszeletek – VIDEÓVAL!

Harcsapaprikás

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük