A cukkini nálunk alap zöldség, nagyon szeretjük, sülve, főve, párolva és ezúttal nyersen is. Valami pikáns salátára vágytam ma, így megnéztem mi van a hűtőben… bevallom őszintén, nem volt túl nagy a választék… néhány cukkini, egy kis maradék káposzta, kis fej lila hagyma, így nem kellett túl nagy szervezésbe fogni, összeaprítottam amit találtam, jött egy kis öntet, meg egy kis lenmag és kész is.
A lenmag, igazi ajándéka a természetnek, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Fogyaszthatjuk teaként, összetörve belekeverhetjük joghurtba, kefirbe, belesüthetjük kenyérbe, kiflibe, zsemlébe, szórhatjuk vele salátáinkat a lényeg, hogy fogyasszunk belőle minél többet… és akkor most jöjjön ennek érdekében egy szuper saláta recept:
Hozzávalók:
1 kisebb salátacukkini
1 fél fej lila hagyma
1 negyed fej káposzta
1 fél citrom leve
3 ek Civita salátaolaj
3 ek lenmag
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A lenmagot egy serpenyőben, néhány perc alatt megporítom, akkor jó ha már érzem az illatát és elkezd pattogni.
Miután alaposan megmostam a hozzávalókat, a cukkinit egy zöldséghámozó segítségével felszeletelem, a káposztát felaprítom, a hagymát apró kockákra vágom.
Az összeaprított zöldségeket egy salátástálba teszem,
a citromlevet összekeverem a salátaolajjal, némi sóval és a zöldségekre öntöm. Rászórom a megpirított lenmagot, megborsozom, összeforgatom és frissen tálalom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 10 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További saláta receptek, amiket nagyon szeretünk:
Burgonyasaláta GastroHobbi módra