Ritkán eszem tésztát, de nagyon szeretem… és a legnagyobb kedvenc ez a neve sincs carbonára szerűség, sok-sok finom szalonnával, sok sajttal, fokhagymával… a világ egyik legegyszerűbb receptje, bárki el tudja készíteni és szinte garantált, hogy mindenki szereti.
Csak kifőzzük a tésztát, összeforraljuk a szósszal és már lehet is tálalni… nem mondom, hogy ünnepi menü, de minden hétköznapot különlegessé varázsolhatunk egy szívből jövő, gyors és egyszerű tésztavacsorával és egy finom pohárka borral…
Hozzávalók:
40 dkg gm száraztészta kifőzve
25 dkg erdélyi szalonna
15 dkg kolozsvári szalonna
2 dl lm tejszín
4 ek lm tejföl
1 gerezd fokhagyma
2 tojássárgája
1 csokor petrezselyemzöld
Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és reszelt lm sajt a tálaláshoz
Elkészítés:
A tésztát kifőzöm, de használhatunk maradék tésztát is.
A szalonnákat apró kockára vágom, zsírjára sütöm, amikor már szép aranybarnára pirult, hozzá adom a kifőtt tésztát és néhányszor átforgatom.
A tejszínt elkeverem a tejföllel, zúzott fokhagymával, tojássárgájával, sózom , borsozom, majd a tésztához adom, megszórom petrezselyemzölddel és összeforralom.
Forrón, sajttal és aprított petrezselyemzölddel megszórva kínálom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 15 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További tészta recept amiket nagyon szeretünk:
Csirkés tészta csőben sütve – VIDEÓVAL
Sajttal töltött paradicsomos húsgolyók – VIDEÓVAL
Chorizós-tejszínes sajtos tészta – VIDEÓVAL