Ezt nevezem én nekem való süteménynek. Nem kell hozzá tésztát készíteni, így elronthatatlan. Lehellet könnyű a tésztája és egyszerűen mesés az ízélmény, mint egy finom aláms pite csak sokkal egyszerűbben. Nem kell hozzá gyúrni, nyújtani, aztán meg bosszankodni, hogy törik a tészta.
Egész nyugidtan készíthetjük tortaformában is, de én most muffinra vágytam és hogy halmozzuk az élvezeteket, fagyival és karamellöntettel tálaltam… azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy ilyen nassolást nem rendeztem gyerek korom óta, egyszerűen mesés…egyetlen aprócska kis problémával, hogy nem lehet abbahagyni, csak enném és enném, amíg van a tányéron.
Hozzávalók:
5 szelet gm toast kenyér
3 tojás
1 dl lm tej
2 ek vanília aroma
1 ek őrölt fahéj
3 db kisebb zöldalma
5 ek barna cukor
3 ek gm kukorica keményítő
Elkészítés:
A kenyér szeleteket nagyobb kockára vágom.
A tejet, a tojásokat, a vanília aromát és a fahéjat egy tálban elkeverem,
majd hozzá adom a kenyér kockákat és alaposan összeforgatom.
A kenyeres masszát 12 muffin formába szétosztom, majd elkészítem hozzá az almát.
Az alámkat meghámozom, apró kockára vágom, majd egy tálban elkeverem a cukorral és a keményítővel.
majd a kenyeres massza tetejére, szintén 12 részre osztom.
170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 40 perc alatt készre sütöm.
Ízlés szerint fagylalttal, karamellszósszal vagy mézzel megcsorgatva kínálom.
Jó nassolást!
Elkészítési idő: 55 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További desszert receptek amiket nagyon szeretünk: