Édes-savanyú csirkemáj Gm&Lm

Ez egy igazán fenséges étel. Nem ettem még ilyet soha, nem is készítettem, de mától felveszem a repertoárba. Az ízek, egyszerűen felrobbantak a számba. 

Néhány héttel ezelőtt, a Lidlben kínai hetek voltak és miután megállípítottam, hogy nem tartalmaz glutént ez a jó kis szósz  megvettem, bár gőzöm nem volt róla, mire fogom használni, mert sosem szoktam ilyen előre kész üveges mártásokat használni, de úgy voltam vele, egyszer majdcsak jó lesz valamire.

Mivel a hétvégét egyedül töltöm és csak magamat kosztolom, azt gondoltam eljött az idő és felbontottam, egész jónak tűnt… a hűtőben volt csirkemell, csirkemáj és ponty… mivel a pontyot az esti vacsira szánom, a csirkemell meg a legutolsó hús, amit én megkívánok, ezért a csirkemájra esett a választás, ő nyerte meg ezt a remek házasítást…

Amellett, hogy nagyon finom, elkészíteni is nagyon egyszerű, szóval ez is méltán viseli az #egyszerűenfinomatgm címet. Nincs is több rizsa, jöjjön a recept…

 

IMG_20160820_145407

 

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj

2 szál újhagyma

1 üveg édes-savanyú szósz

 

Elkészítés:

A csirkemájat alaposan megmosom, papírtörlőn lecsepegtetetm és kukoricaolajjal kikent, felforrósított serpenyőbe sorakoztatom.

 

20160820_135518-2

 

 

Amikor az alja átsült megforgatom, és a másik oldalát is megsütöm. A csirkemájat sosem sózom, borsozom sem sütés előtt, sem sütés közben, mert így nem keményedik meg, nagyon finom krémes álaga lesz.

 

20160820_141313-2

 

Ha a csirkemájak átsültek, hozzáadom a karikára vágott újhagymát, a zöldjét is, ez nagyon jol fog mutatni a végén, az elkészült ételbe,

 

20160820_142934-2

 

majd néhány perc alatt megpirítom. Ha a hagyma megpirult, ráöntöm az édes-savanyú mártást

 

20160820_143231-2

 

és néhány perc alatt készre forralom.

 

20160820_143546-2

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További csirkemáj recept, amiket nagyon szeretünk:

Csirkemájas omlett tekercs

Csirkemáj rizottó

Rozmaringos-fehérboros házi májas

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük