Ez egy igazán fenséges étel. Nem ettem még ilyet soha, nem is készítettem, de mától felveszem a repertoárba. Az ízek, egyszerűen felrobbantak a számba.
Néhány héttel ezelőtt, a Lidlben kínai hetek voltak és miután megállípítottam, hogy nem tartalmaz glutént ez a jó kis szósz megvettem, bár gőzöm nem volt róla, mire fogom használni, mert sosem szoktam ilyen előre kész üveges mártásokat használni, de úgy voltam vele, egyszer majdcsak jó lesz valamire.
Mivel a hétvégét egyedül töltöm és csak magamat kosztolom, azt gondoltam eljött az idő és felbontottam, egész jónak tűnt… a hűtőben volt csirkemell, csirkemáj és ponty… mivel a pontyot az esti vacsira szánom, a csirkemell meg a legutolsó hús, amit én megkívánok, ezért a csirkemájra esett a választás, ő nyerte meg ezt a remek házasítást…
Amellett, hogy nagyon finom, elkészíteni is nagyon egyszerű, szóval ez is méltán viseli az #egyszerűenfinomatgm címet. Nincs is több rizsa, jöjjön a recept…
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
2 szál újhagyma
1 üveg édes-savanyú szósz
Elkészítés:
A csirkemájat alaposan megmosom, papírtörlőn lecsepegtetetm és kukoricaolajjal kikent, felforrósított serpenyőbe sorakoztatom.
Amikor az alja átsült megforgatom, és a másik oldalát is megsütöm. A csirkemájat sosem sózom, borsozom sem sütés előtt, sem sütés közben, mert így nem keményedik meg, nagyon finom krémes álaga lesz.
Ha a csirkemájak átsültek, hozzáadom a karikára vágott újhagymát, a zöldjét is, ez nagyon jol fog mutatni a végén, az elkészült ételbe,
majd néhány perc alatt megpirítom. Ha a hagyma megpirult, ráöntöm az édes-savanyú mártást
és néhány perc alatt készre forralom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 30 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További csirkemáj recept, amiket nagyon szeretünk:
Rozmaringos-fehérboros házi májas