Sajtos tészta GastroHobbi módra Gm – VIDEÓVAL!

Ez a hétvége maximálisan a pihenésről szólt, így a vacsora is ennek a szellemében készült, csak valami egyszerűt, hogy ne tartson túl sokáig, ezért egy nagyon egyszerű és szuper finom sajtos tésztát készítettem, amelyet jó szívvel ajánlok Mindenkinek, hisz az az igazi „egyszerűenfinomatgm” fajta.

Én most vegyesen, kétféle sajtból készítettem, de ha csak egy darabka trapista vagy valamilyen más sajt van otthon, azzal is biztosan nagyon finom lesz.

 

IMG_20160814_160417

 

Hozzávalók:

40 dkg gm száraztészta

15 dkg kolozsvári szalonna

6 dkg lm vaj

3 ek liszt

5 dl lm tej

15 dkg reszelt gouda sajt

15 dkg reszelt füstölt paranyica

2 ek aprított petrezselyemzöld

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A tésztát, a csomagoláson található utasítás szerint kifőzzük, hideg vízzel alaposan leöblítjük és lecsepegtetjük.

A szalonnát felcsíkozom és egy lábasban zsírjára sütöm. Amikor szép aranybarnára pirult, tányérra szedem és a visszamaradt zsiradékhoz adom a vajat, majd takarék lángon felolvasztom.

Ha a vaj elolvadt, hozzá adom a lisztet, enyhén megpirítom és mehet hozzá a tej. Folyamatosan kevergetem, – legegyszerűbb egy kézi habverővel – hogy a végén egy krémes állagú szószt kapjak. Akkor sincs baj, hogy kicsit csomós, nem mindenkinek sikerül elsőre, sőt még másodikra sem, ilyenkor turmixoljuk át.

Ha a besamelünk elkészült, hozzá adjuk mindkét sajt kb. 2/3-át, sózom, borsozom, megszórom a petrezselyemzölddel, elkeverem és gyakori kevergetés mellett összeforralom, majd leveszem a tűzhelyről.

A kifőtt tésztát tűzálló tálba teszem, ráöntöm az előzőleg főzött sajtszószt, összekeverem, megszórom a kisült szalonna darabokkal, a maradék reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 15 perc alatt készre sütöm.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 40 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További tészta receptek amiket nagyon szeretünk:

Pestós tagliatelle – VIDEÓVAL!

Csirkés tészta csőben sütve – VIDEÓVAL!

Színpompás sajtos-csirkés tészta – VIDEÓVAL!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük