Barackos-citromos túrótorta Gm&Lm – ÜNNEPLÉS!

A hétvége bővelkedett az ünnepi alkalmakban, így ment a nagyüzemi sütögetés. Mindenek felett volt egy olyan esemény, ami személy szerint nagyon nagy örömömre szolgált, így most megragadnám az alkalmat és szeretném megköszönni Mindenkinek, aki ennek az álomnak a megvalósulásában részt vett…

Anno, mikor a blog elindult, még álmodni sem mertem róla, hogy egyszer ilyen fordulóponthoz érünk… én még emlékszem arra, hogy hogyan örültünk az első 1.000 liknak a facebookon és a következő álomhatárra, az 5.000.-re… tovább nem is gondoltuk, mert akkor még az is lehetetlennek tűnt… és most… le sem merem írni, hétvégén csatlakozott hozzánk közösségünk 100.000-ik tagja is a GastroHobbi facebook oldalán.

Ez számomra egy soha nem várt, valóra vált álom. Eszméletlen érzés látni azt, hogy napról-napra hányan olvassátok a receptjeimet, látni a visszajelzéseket, hogy sokan akik ezidáig nem főztek, a videóink hatására, mára már rendszeresen készítenek otthon ebédet, vacsorát… ez számomra több mint boldogság és őszintén azt érzem, hogy ezért megéri…

Igyekszem ez után is jó szolgálatot tenni, sok-sok #egyszerűenfinomgm receptet hozni és köszönöm a számtalan visszajelzést, a sok sok kommentet, fényképet, a kedves szavakat és köszönöm hogy a GastroHobbi, mint életérzés ilyen sok helyre eljut…

… és akkor jöjjön egy igazi #egyszerűenfinomatgm recept az ünnep alkalmából, amit Mindenki nagyon egyszerűen el tud készíteni!

 

image-0-02-01-07cc84fbc17c24b1282b4bb41b01d4fdc516575bfacda0d5bf2060452b444e60-V-2

 

Hozzávalók:

A tésztához:

7 tojás

6 ek barna cukor

10 ek kókuszreszelék

4 tk gm sütőpor

4 tk vaníliás cukor

csipet só

 

A töltelékhez:

6 ek lm joghurt

50 dkg lm túró

2 szép nagy sárga húsú őszibarack

1 citrom reszelt héja és 2 citrom frissen facsart leve

 

A díszítéshez:

citrom karikák és tetszés szerint szezon gyümölcs

 

Elkészítés:

A tojások sárgáját elválasztom a fehérjétől és külön-külön tálba teszem. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzá adom a sütőporral elkevert kókuszreszeléket és összekavarom.

A tojásfehérjét kemény habbá verem és két részletben a kókuszos tojássárgájába forgatom, de csak óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, aztán egy sütőpapírral kibélelt, tortaformába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 30 perc alatt készre sütöm. Ahhoz, hogy meggyőződjünk róla, hogy átsült végeztünk tűpróbát. Ha megsült, hagyjuk a formában teljesen kihűlni és csak ezután húzzuk le a sütőpapírt, így szépen le tudjuk szedni anélkül, hogy ráragadna.

Az őszibarackot meghámozom, majd felszeletelem és villával pépesre töröm. A töltelékhez a túrót alaposan keverjük el a citromlével, a joghurttal, a barackvelővel és a reszelt citromhéjjal. Én a töltelékbe már nem teszek cukrot, mert szerintem a krém fanyarsága tökéletes az édesebb tésztával, de ha valaki úgy szereti, édesítheti a krémet is.

Mikor a tészta teljesen kihűlt, lehúzom a sütőpapírt, kettévágom, a krémet ketté osztom, az egyik részét rákenem a torta aljára, majd ráteszem a tetejét és arra kenem a maszlag másik felét. Miután szépen eloszlatom a krémet, a tetejét tetszés szerint gyümölccsel díszítem.

 

image-0-02-01-ff00b93c0b1b3096d7d252a76c7b2371e39632bfe240d52225a5bf9948f665c1-V-2

 

Jó nassolást kívánok!

 

Elkészítési idő: 45 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További desszert receptek amiket nagyon szeretünk:

 

Minifánkok – VIDEÓVAL

Keksztekercs

Mézes sültbanán