hm…ennél finomabb és egyszerűbb receptet….legyünk őszinték, keresve sem találunk… ha sikerül jó minőségű kecske sajtot találnunk akkor igazi gurmé vacsorát rittyenthetünk fél őra alatt…
… ez az étek maga a csoda… elvarázsol és szárnyakat ad… legyen az egy szimpla hétköznap vagy egy ünnepi vacsora, biztos, hogy sikerül bezsebelnünk minden elismerés, ha ezt a receptet választjuk…
Hozzávalók:
8 gerezd fokhagyma
5 szelet bacon
1 közepes fej vöröshagyma
10 dkg kecskesajt
5-6 ág friss kakukkfű
20 dkg gm száraztészta
2 ek aprított petrezselyemzöld
Ízlés szerint só és zsiradék
Elkészítés:
A bacon szeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. A fokhagymát egy darab alufóliában, néhány evőkanál zsiradékkal bebugyolálom, ezt is a tepsire teszem és180 fokra előmelegített sütőbe 20 perc alatt megsütöm.
A hagymát félbe vágom, meghámozom, lehellet vékonyan felszeletelem és námi zsiradékon megpárolom.
Ha a hagymánk megpárolódott, hozzá adom a kakukkfüvet, a héjából kinyomkodott, megsült fokhagymát,
rádobom a kifőtt tésztát, összeforgatom,
megszórom a morzsolt kecske sajttal, az aprított petrezselyemmel és a ropogós baconnel kínálom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 25 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További tészta receptek amiket nagyon szeretünk:
Pestós tagliatelle – VIDEÓVAL!
Csirkés tészta csőben sütve – VIDEÓVAL!
Színpompás sajtos-csirkés tészta – VIDEÓVAL!