Rántotta brokkolival Gm&Lm

Nem hiszem, hogy bárkinek receptre lenne szüksége, hogy elkészítse ezt a reggelit, inkább csak „kedvhozónak” pötyögök, hogy igenis, be lehet vezetni a zöldségeket a hétköznapi étkezésekbe és itt nem csak a szokásos paradicsomra, paprikára, uborkára gondolok.

Nagyon fontos, hogy rendszeresen, minél több zöldséget fogyasszunk, én is erre törekszem a hétköznapokban, mint ahogy arra is, hogy a zöldségek, amiket a tányérra teszek, ne legyenek szétfőve, minél több vitamin és ásványi anyag tartalmuk legyen.

A mai reggeli tökéletes példája, hogy a brokkoli, tökéletesen elfér a rántotta mellett és nagyszerű kiegészítője. Jó ideje nem eszem már szinte semmihez kenyeret. Igyekszem a kényér fogyasztását zöldségekkel kiváltani.

Ma reggel a változatosság kedvéért pároltam egy kis brokkolit kukoricaolajon, pici himalájai sóval, csak pár perc alatt, hogy finom roppnós maradjon, majd tányérra szedtem, megpirítottam néhány szelet bacont – mert zöldség ide vagy oda, ez  nem maradhat ki, ha rántotta készül -, ezt is a brokkoli mellé szedtem, majd a visszamaradt zsiradékon néhány tojásból rántottát készítettem.

Ha a rántotta elkészült, mehet mellé vissza a brokkoli, a bacon szeletkék, megszórom apró kockára vágott lila hagymával, néhány karika paradicsom és a végén megszórom aprított petrezselymezölddel.

 

IMG_20160902_092431

 

A végeredmény egy szemet is gyönyörködtető, mesés reggeli… ilyen napindítás, után már csak tökéletes lehet a nap.

Jó étvágyat kívánok Mindenkinek!

 

Elkészítési idő: 10 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További reggeli recept amiket nagyon szeretünk:

Baconön sült tükörtojásos szendvics

Rántotta ropogós zöldségekkel

Házi vajkrém – VIDEÓVAL

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük