Tegnap délután, bevásárlás közben, nagyon megkívántam a halat, de mivel nagyon szép paprikákat kaptunk otthonról, eredetileg egy szép színes lecsót terveztem…, hogy a kecske is jól lakjon, meg a káposzta is megmaradjon, vettem egy szép szelet afrikai harcsát, egy nagy csokor kaprot, egy doboz laktózmentes tejfölt és készítettem egy nagyon finom paprikás harcsát.
Azon kívül, hogy nagyon finom lett a vacsora, nagy előnye a receptnek, hogy nagyon egyszerű elkészíteni, nem kell órákat állni a konyhában és mivel különböző színű paprikákból készült, még nagyon szép is lett.
Az igazi nokedlival lett volna, de nem volt otthon sem liszt, sem tojás, így maradt a szarvacska tészta…mondanom sem kell, ez is nagyszerűen kiegészítette az ételt.
Hozzávalók:
40 dkg afrikai harcsa filé
2 ek magyaros kukorica olaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
3 paprika (én vegyesen használtam pirosat, sárgát, zöldet és néhány karika csípőset)
1 csomag kapor
4 ek lm tejföl
2 ek fűszerpaprika
3 tk gm kukoricakeményítő
Ízlés szerint só
Elkészítés:
A harcsát nagyobb darabokra vágom, besózom, majd a felhevített kukoricaolajon aranybarnára pirítom.
Ha a hús szépen átsült tányérra szedem és a vissza maradt zsiradékon (ha nagyon elsült akkor adok még hozzá egy kis kukorica olajat), üvegesre pirítom az apró kockára vágott vöröshagymát,
majd hozzá adom a felkockázott paprikákat, megdinsztelem, mehet bele a felkockázott paradicsom, az aprított fokhagyma, néhányszor átforgatom (nem hagyom sokáig pirulni, hogy ne keseredjen meg a fokhagyma),
hozzá adom a fűszerpaprikát, sózom és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a zöldségeket, beleszórom az aprított kaprot és
fedő alatt, 5 perc alatt össze forralom, majd takarék lángra veszem, hozzá adom a tejfölt, szép simára keverem és folyamatos kevergetés mellett újra forralom.
Az elősütött harcsaszeleteket, a paprikás szósszal meglocsolva, frissen főtt gm tésztával kínálom.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítési idő: 25 perc
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!
További hal recept amiket nagyon szeretünk:
Tavaszi pontyszeletek – VIDEÓVAL!
Pisztrángfilé ropogós bundában