Paradicsomos csirkecombok Gm – VIDEÓVAL!

Megláttam ma a piacon a kecskesajtot és muszáj volt valamit készítenem vele. Volt a hűtőben néhány elkészítésre váró csirkecomb, így túl sokáig nem kellett gondolkodnom, hogy mi legyen a vacsora…már csak valami szósznak való kellett és mivel a tejszínt nem kívántam, ezért maradt a paradicsom püré… kész… össze is állt a vacsora és való igaz, hogy kb. pont ennyi időbe tartott elkészíteni, a munka oroszlán részét a sütő végezte helyettem és én addig élvezhettem a forró fürdő előnyeit… így ez egy kedvelt recept lesz a recepttáramban… amolyan igazi háziasszony barát.

 

img_3422

 

Hozzávalók:

3 dl paradicsompüré

1 csokor aprított petrezselyemzöld

2 gerezd fokhagyma

1 tk csípős paprikakrém

1 tk szárított oregánó

1 tk szárított bazsalikom

kb. 0,5 dl víz

4 egész csirkecomb (alsó, felső egyben)

10 dkg kecske sajt vagy feta

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A paradicsompürét elkeverem az aprított petrezselyemzölddel, a reszelt fokhagymával, a paprikakrémmel, az oregánóval, a bazsalikommal, ízlés szerint sózom, borsozom és adok hozzá kevés vizet, hogy ne legyen olyan sűrű.

A csirkecombokat alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, sózom, borsozom és egy zsiradékkal megspriccelt hőálló tálba teszem.

Az előzőleg összekevert paradicsomos szószt a csirkecombokra öntöm és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 45 perc alatt készre sütöm. 

Amikor a combok megsültek, még forrón megszórom őket a morzsolt kecskesajttal, aprított petrezselyemzölddel és ízlés szerint, friss salátával, párolt rizzsel, sült krumplival kínálom.

 

Elkészítési idő: 55 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

Őszibarackos csirkecombok – VIDEÓVAL!

Édes-csípős csirkecombok – VIDEÓVAL!

Sütőzacskóban sült csirkecombok – VIDEÓVAL!

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük