Sütőtök leves Gm&Lm

Mint ahogy azt megszoktátok, nem igazán szeretem a recepteket túlbonyolítani. Sőt, igyekszem egyszerűsíteni… rántás, habarás nálam általában felejtős, mint ahogy a sütőtök levesnél is. A lényeg, hogy egyszerűen készüljön, nagyon finom legyen és persze gluténmentes. 

Azzal, hogy nem készül se rántás, se habarás, hanem magával a zöldség pépesítésével sűrítem a levest, a gluténmentesség már pipa. az meg hogy hogyan lesz finom és emellett egyszerű, kiderül a receptből… bár, most, hogy így jobban bele gondolok… megint egy olyan recept, hogy nincs recept, csak leírás, mert készítse mindenki ízlése szerint.

 

img_4024

 

A sütőtököt meghámozom, nagyobb kockára vágom, egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe teszem, megszórom sóval, chilivel, kakukkfűvel, meglocsolom olíva olajjal és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. fél óra alatt készre sütöm, majd hagyom kihűlni!

A megsült tököt, fele-fele arányban vízzel elturmixolom, aztán ízlés szerint, adok még hozzá vizet. Aki sűrűbben szereti kevesebbet, aki hígabban, többet, hozzákeverek néhány evőkanál natúr joghurtot, majd összeforralom.

A legvégén adok hozzá egy kevés mézet és ha még szükséges, sóval, chilivel, kevés frissen őrölt tarka borssal ízesítem.

Frissen pirított tökmaggal megszórva kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 60 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További leves receptek, amiket nagyon szeretünk:

Karfiolleves

Zöldborsóleves ropogós baconnel

Pikáns tárkonyos halleves

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük