Tejszínes pestós csirkés tészta Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Sokáig nem szerettem a pestót, majd egy idő után rájöttem, hogy ez azért van, mert valójában még nem is kóstoltam… nem vagyok egy finnyás fajta, sem válogatós és kevés jó tulajdonságom egyike, hogy mindent megkóstolok és ha nem ízlik, legközelebb is megkóstolom… nah és akkor kanyarodjunk vissza a pestóhoz.

Legelőször a zöld pestót használtam és rögtön nagy kedvenc lett, aztán jött a vörös pestó, nah ez egyenesen fantasztikus… remek alapanyag sülthúsokhoz, de egy finom tejszínes tésztához sem utolsó, sőtt… az elsők között jár, így most egy tészta receptet hoztam Nektek, ezúttal vörös pestóval és a Meggle, új mesterkrémével.

 

img_3569

 

Hozzávalók:

40 dkg száraz gm tészta

50 dkg csirkemell filé

0,5 l Meggle Mesterkrém

1,5 dl vörös pestó

1 gerezd fokhagyma

4 ek kukoricacsíra olaj

15 dkg lm reszelt sajt

Ízlés szerint só és friss bazsalikom levél

 

Elkészítés:

A tésztát, forrásban lévő, enyhén sós vízben készre főzöm a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűröm és hideg vízzel leöblítem.

A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, kockára vágom és a felforrósított kukoricaolajon aranysárgára pirítom.

Ha a csirkemell megpirult, hozzá adom a tejszínt, a pestót, alaposan elkeverem, ízlés szerint sózom, mehet bele a reszelt fokhagyma, majd összeforralom.

Ha a mártásom kész, hozzáakeverem az előre kifőzött tésztát, a reszelt sajtot, a bazsalikom leveleket, néhányszor átforgatom, hogy a sajt megolvadjon és forrón kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 25 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

További tészta receptek amiket nagyon szeretünk:

Pestós tagliatelle – VIDEÓVAL!

Csirkés tészta csőben sütve – VIDEÓVAL!

Színpompás sajtos-csirkés tészta – VIDEÓVAL!

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük