Rántott csirkeszárnyak ropogós bundában Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Gyerekkorom nagy kedvence… imádom a rántott csirkeszárnyat, egyenesen rajongok érte. Nem gyakran szoktam készíteni, de most elkapott a gépszíj és muszáj volt! Ez az étel, tipikus esete a hagyományosan a legfinomabb, de azért vigyünk bele egy kis pluszt és hozzunk ki belőle még többet.

Készítettem egy gyors pácot, amiben hagytam lubickolni a kicsikéket és csak ezután kapták meg a bundájukat. A legjobb, ha előre látóak vagyunk és már előző este bepácoljuk, de ha magamból indulok ki én sose tudom előre mit főzök, úgyhogy az is elég ha fél/egy órát fürdőztetjük őket a tejszínes szmötyiben… aztán jöhet a jól bevált panír és a forró olajfürdő.

Általában nem szoktam bő olajban sütni semmit, jobban kedvelem a sütőben olaj nélkül készült rántott dolgokat, de vannak kivételek, amikor jó eltérni és adni az élvezeteknek, enni egy jó olajban sült ropogós csirkeszárnyat!

 

img_4396

 

Hozzávalók:

70 dkg csirkeszárny

2 dl tejszín

2 ek aprított petrezselyemzöld

2 tk fűszer pirospaprika

2 gerezd fokhagyma

kukoricaliszt, tojás, gm zsemlemorzsa a panírozáshoz

Napraforgó olaj a sütéshez

Ízlés szerint só

 

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat, alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, az ízületeknél elvágom és egy tálba teszem. Meglocsolom a szárnyakat a tejszínnel, hozzá adom a petrezselyemzöldet, a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikát, sózom, alaposan összekeverem és hűtőbe teszem.

A panírozás a jól megszokottak szerint történik, liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa, aztán mehetnek is lubickolni a forró olajba.

Friss salátával, krumplipürével és különböző mártogatósokkal kínálom.

Jó étvágyat!

 

Elkészítési idő: 45 perc + pihentetés

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük