Édes-savanyú csirkemell Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Ha nem szereted a kínai büféket, ellenben a gyors és egyszerű ételeiket igen, akkor ez a Te recepted. Egy-két remek hozzávaló és röpke fél óra alatt olyan fejedelmi ételt rittyentesz, hogy Mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját.

Szerintem a kínai ételek közül az édes-savanyú csirke az ami a legnagyobb népszerűségnek örvend és a szezámos csirke után, nálunk is ez a legnagyobb kedvenc. Imádom benne a ropogós sárgarépát és a bambuszrügyet, egyszerűen magával repít az édes és savanyú ízek kombinációja… egyszerre pikáns és mennyei… ha kezdő vagy a konyhában, akkor is felejtsd el az előre kész üveges önteteket és porokat, inkább próbáld ki ezt a receptet és a siker nem marad el.

 

img_4974

 

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

3 ek gm étkezési keményítő

1 kis fej vöröshagyma

2 sárgarépa

30 dkg aprított ananász (én friss ananászt használtam, de aki szereti készítheti a konzerv változattal is)

40 dkg darabolt paradicsom konzerv

fél üveg Shan’shi bambuszrügy

2 ek paradicsompüré

2 dl víz

2 ek rizsecet vagy fehérborecet

4 ek méz

4 ek olívaolaj

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A csirkemellet alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, tetszőleges formájúra vágom. Egy serpenyőben 2 evőkanálnyi olívaolajat hevítek, rádobom a felaprított csirkemellet, sózom, borsozom, megszórom a keményítő felével, aranybarnára pirítom, majd egy tányérra szedem és félre teszem.

A maradék olívaolajon üvegesre párolom az apró kockára vágott vöröshagymát, hozzá adom a vékonyra felszeletelt sárgarépát és néhány percig együtt párolom őket, nem kell neki sok idő, mert úgy finom, ha roppanós marad.

Mehet bele az ananász, a darabolt paradicsom, a lecsepegtetett bambuszrügy, a paradicsompüré, alaposan elkeverem, összeforralom, majd egy fél decinyi hideg vízben feloldom a keményítő másik felét és az ételhez keverem. Néhányszor átforgatom, hogy elérje a szószos állagot, majd hozzáadom az előre átsütött csirkemell falatkákat, összeforgatom és forrón, párolt rizzsel kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

2 hozzászólás

  • Szia. Megkérdezhetem hogy hol tudok venni bambuszrügyet? Nagyon kezdő vagyok a konyhában. Köszönöm

  • Na ez tényleg jó lehet, ki is próbálom! a lidlkonyha oldalán is nagyon jók vannak, megéri szétnézni

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük