Krémsajtos szendvics paprikával és ropogós baconnel Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Az egyik legpraktikusabb vacsora a szendvics. Mindenki szereti, mert úgy készíti, ahogy kedvére való és nem is kell órákat állni a konyhában, hogy elkészüljön. Nálunk ritkán készül szendvics, de amikor igen, akkor igyekszünk megadni a módját, mint ahogy nem volt ez most sem másképpen. Vettem hétvégén néhány szép kápia paprikát és eddig még nem került rá sor, nah de majd most.

Nagyon szeretem a paprikának ezt a fajtáját grillezve, egyszerűen mesés ízélmény és a héját sem kell lehúzni, úgy is nagyon finom. Ha szendvics akkor elmaradhatatlan a sajt és persze tegyünk bele egy kis bacont, jah és persze újhagyma… remek kombináció lett és ahogy az lenni szokott a grillserpenyő is beletett anyait, apait… mesés vacsora kerekedett… fantasztikus ízek, kicsit pirult, oda kapott kenyérszélek… itt kezdődik valahol az istenek eledele… egyetlen baj volt vele, nem igazán sikerült megtalálni az elég határait, de néha belefér! 

 

img_5451

 

Hozzávalók:

6 szelet gm kenyér

12 dkg natúr lm krémsajt

3 szál újhagyma

2 ek aprított petrezselyemzöld

6 szelet bacon

2 kápia paprika

3 tk lm vaj

15 dkg reszelt lm sajt

Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors 

 

Elkészítés:

A krémsajtot kikeverem a felkarikázott újhagymával, az aprított petrezselyemzölddel, sóval és borssal. Egy grillserpenyőben megpirítom a bacont, majd tányérra szedem és a tetszőlegesen feldarabolt kápia paprikával is hasonló képen járok el, majd ezt is tányérra szedem.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz kb. egy teáskanálnyi vajat adok, ezen megpirítom két szelet mind a négy oldalát, majd megkenem a hagymás krémsajttal, ráteszek két szelet pirított bacont, két szelet paprikát, megszórom reszelt sajttal, ráfordítom a másik felet kenyeret és még néhány percet melegítem, hogy megolvadjon benne a saját.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 20 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük