Nagy esemény volt a napokban GastroHobbi háza táján. Elkészült életem első gluténmentes pizzája, ami nem mellékesen tökéletesre sikerült. Többször is próbálkoztam már ilyen olyan recepttel, de a vége mindig kuka lett, most viszont nagy volt az elhatározás mert már nagyon éheztem egy finom pizzára és nekiláttam a nagy feladatnak, addig adagoltam, kevertem, kavartam amíg nem sikerült egy hasonló állagú tésztát kapnom, mint amilyen még a gm diéta előtti időkből az emlékeimben volt és kiütéssel nyertem, így most Veletek is megosztom az én szuper receptemet, hogy Ti is tudjatok otthon készíteni egy remek pizzát.
A feltét most nálam házi készítésű paradicsomszósz volt, háromféle sajt, paradicsom, bacon és olíva bogyó. Mindenki készítse ízlése és kedve szerint én most csak a tészta alapreceptjén írom.
Hozzávalók:
2,5 dl langyos víz
2 ek olívaolaj
25 dkg alfa-mix liszt
2 dkg friss élesztő
1/2 tk kristálycukor
1/2 tk só
2 tk porított útifűmaghéj
1 ek burgonyapehely
Elkészítés:
A vízhez hozzá adom a cukrot, az olajat, alaposan elkeverem, majd belemorzsolom az élesztőt és hagyom dolgozni.
A lisztet átszitálom, hozzá adom a sót, az útifűmaghéjat, a burgonyapelyhet, alaposan elkeverem, majd hozzá adom a vizes élesztőt. Egy villával alaposan összedolgozom, egy olívaolajjal kikent tálba teszem és meleg helyen, kendővel letakarva egy órát kelesztem. Enyhén ragacsos lesz a tészta, de könnyed és nekem kelt tészta még soha nem lett ilyen szép.
Egy pizzaformát kikenek olívaolajjal, vagy egy tepsit, belenyújtom a megkelt tésztát, megkenem a szósszal, ráteszem a feltéteket és 250 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm.
Fontos, hogy a sütő elő legyen melegítve és forró sütőbe kerüljön be a tészta. Én úgy sütöttem, hogy 3 percet légkeveréses fokozaton, aztán vissza vettem alsó felső sütésre és a végén 3 perc megint légkeverés. Nem tudom, hogy volt e értelme, de így készült és fantasztikus lett!
Elkészítési idő: 25 perc + 60 perc kelesztés
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!