Cukkini tócsni Gm&Lm – VIDEÓVAL!

A kumplis változat elnevezése tájegységenként változik, de egy dolog állandó, hogy szinte mindenki szereti. Ez nagyon egyszerű és olcsó étel nálunk most cukkinivel készült, egy kevéske parmezánnal, de anélkül is ugyan olyan finom. A lényeg a cukkinin van… én legalábbis imádom, sokkal jobban szeretem, mint a burgonyás változatot.

Ritkán készítek olyan ételt, amit bő olajban kell kisütni, általában igyekszem ezt a fázist kikeülni, de valjuk be, tócsnit elég nehéz e nálkül készíteni… bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nagymamám régen egy zsírral kikent gáztepsibe terítette a masszát és úgy sütötte meg a sütőben, aztán mikor elkészült nagy darabokra felvágtam, mi meg csak faltuk…

… nah hát tegnap este ezt a cukkinis változatot is csak faltuk és faltuk, egészen addig míg el nem fogyott…nagyon finom volt, így jó szívvel ajánlom Nektek is, hogy próbáljátok ki!

 

img_6493

 

Hozzávalók:

2 közepes cukkini

2 gerezd fokhagyma

2 tojás

4 ek gm liszt

2 ek reszelt parmezán

Ízlés szerint só és frissen őölt tarka bors

 

Elkészítés:

A cukkinit nagy lukú sajtreszelőn lereszelem, besózom majd néhány perc után kicsavarom a levét és egy másik tálba teszem. Hozzáadom a reszelt fokhagymát, a tojásokat, a lisztet, a parmezánt, sózom, borsozom, alaposan elkeverem majd felforrósított olajba egy evőkanál segítségével halmokat teszek és közepes hőmérsékletek kisütöm.

Forrón, házi bpapírikaszósszal kikevert tejföllel kínálom. 

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük