Toszkán csirkeragu Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Hogy mitől Toszkán? Nem tudom, de jól hangzik és ennek a finom ételnek, illett hangzatos nevet adni… van benne oreganó, szóval így lett Toszkán… nem baj, ha nem értitek a logikámat, én sem… a lényeg, hogy nagyon finom az étel, megszokottak szerint roppant egyszerű elkészíteni és nem is túl időigényes, így hangzatos név ide vagy oda, a lényeg, hogy próbáljátok ki.

… és hús nélkül is remekül el lehet készíteni, úgy is nagyon ízletes!

 

img_6726

 

Hozzávalók:

25 dkg csirkemell filé

30 dkg fehér csiperke

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 ek paradicsom püré

1 ek frissen facsart citrom leve

2 ek fűszerpaprika

1,5 dl víz

1 ek szárított oregano

2 dl lm tejszín

8 db koktélparadicsom

3 ek aprított petrezselyemzöld

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

 

Elkészítés:

Az apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzá dobom a tetszőlegesen felszeletelt csirkemellet és fehéredésig sütöm… ekkor mehet bele a gomba, a só és a bors, majd gyakori kevergetés mellet együtt párolom, amíg a gomba is megpuhul.

Ha a gomba elnyerte a kívánt állagot, hozzá adom a fokhagymát, a paradicsompürét, a citrom levét, a fűszerpaprikát, összeforgatom és felöntöm a vízzel.

Néhány percet párolom, majd mehet bele az oreganó a teszín, összeforralom és takarék lángon, gyakran megkeverve, addig főzöm, amíg besűrűsödik a szaft. Legvégén teszem bele a felnegyedelt koktélparadicsomot és az aprított petrezselymet. Néhányszor átforgatom és lehet is tálalni.

Ízlés szerint tésztával, qinoával, kölessel, párolt rizzsel kínálom.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 25 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!