Fokhagymás tarja sütőben sütve GmLm

A fokhagymás tarja -számomra- a világ egyik legegyszerűbb és legfinomabb étele. Sem nagy főzőtudományt, sem évek hosszú során megszerzett tapasztalatot nem igényel, hogy finom ételt rittyentsünk szinte semmi időráfordítással. 

 

 

Receptet nem is fogok írni, mert valójában nincsen. Kezdjük azzal, hogy a sütöt előmelegítjük 190 fokra, légkeveréses fokozaton. Vegyünk annyi szelet tarját, amennyit szeretnék elkészíteni. Az oldalát vagdossuk be 3-4 helyen, ez azért szükséges, hogy sütés közben ne kukorodjon fel a hús, majd szózuk be és tegyük egy tűzálló tálba. A tarja szeletek tetejére tegyünk néhány szeletke füstölt szalonnát és szórjuk meg ízlés szerint aprított fokagymával.

Tudom, sokan nem szeretik ezt az elkészítési módot, de egy finom sült tarjához bizony kell a füstölt szalonna. Nem mondom, hogy együnk minden nap ezt, de néha belefér…

én szoktamalá önteni egy picike vizet, nem sokat, úgy max fél decinyit, aztán befedem alufóliával és bedugom a sütőbe. Természetesen a sütési idő változhat a sütőtől is, de nekem ez a 190 fok vált be, mégpedig úgy, hogy sütöm 50 percet, ennyi idő alatt nagyon finomra megpuhul a hús, mad leveszem a fóliát és további tíz percre visszadobom a sütőbe, hogy egy picit megpiruljon, majd jöhet is a tálalás.

Leginkább vajas krumplipürével szeretem, de pároltrizzsel is kiváló….jah és természetesen nem hiányozhat hozzá a finom házi savanyúság.

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük