Töltött édesburi Gm – VIDEÓVAL!

Mostanság nagy rajongója lettem az  édesburgonyánakígy most megint készült egy töltött változat, ami az előzőhöz hasonlóan fantasztikusan finomra sikeredett és az elkészítéssel sincs gond, mert megszokottak szerint, ment mint a karikacsapás. Nagyon egyszerű, így mindenkinek menni fog, aki szeretné megkóstolni ezt a finomságot.

Nagy örömömre szolgál, hogy egyre többen megszerettétek a gombát a főzőcske videók hatására, így most ebből az ételből sem maradt ki. Többen kérdeztétek, hogy honnan szerzem be a videókban használt batátát, ezért most megragadnám az alkalmat és felhívnám a figyelmet az édesburgonya webáruház-ra, ahol Ti is nagyon finom, magyar édesburgonyát vásárolhattok, kedvező áron…

…és akkor jöjjön a recept…

 

 

Hozzávalók:

1 szép nagy édesburgonya

25 dkg barna csiperke gomba

15 dkg csirkemell filé

1 vöröshagyma

10 dkg füstölt mozzarella

3 ek olivaolaj

Ízlés szerint só, frissen őrölt fehér bors és szárított kakukkfű

 

Elkészítés:

A burgonyát alaposan megmosom, hosszában ketté vágom, egy tűzálló tálba teszem, meglocsolom az olívaolaj felével és 220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 35 perc alatt megsütöm.

Amíg a batáta sül, egy serpenyőben, az olívaolajon megpárolom az apró kockára vágott hagymát és a felszeletelt gombát. Ha a zöldségek megpuhultak, mehet rá a vékonyan felszeletelt csirkemell, amit aranybarnára pirítok. Ha minden szépen megpirult, sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel, alaposan összeforgatom és leveszem a tűzhelyről.

Ha a burgonya megsült, egy kanál segítségével kicsit benyomkodom a közepét és beletöltöm a gombás, csirkemelles ragut. A tetejére rásorakoztatom a mozzarella szeleteket és kb. 5 percre vissza dugom a forró sütőbe, hogy a sajt szépen rápiruljon a tetejére!

Jó étvágyat kívánok!

 

Elkészítési idő: 45 perc

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük