Fitness csirke Gm&Lm – VIDEÓVAL!

 

Itt a tavasz, hamarosan jön a nyár és vele a bikini szezon. Ilyenkor sokkal fogékonyabbak vagyunk többet sportolni, hogy mire eljön az idő, jó formába hozzuk magunkat. A téli, nehéz érlek után, többször oda kerül a tányérra a saláta, a csirkemell. Igyekszünk a sok tejszín és sajt után, mi is hozni egy két egyszerűen, finom receptet, amivel ötletet adunk egy könnyed tavasz/nyár esti vacsorához.

A mézes mustáros csirkemell nálunk egész évben nagy kedvenc ezért ezzel indítunk. A húshoz készült pác, a végén picike vízzel hígítva, nagyszerű dresszing a salátához. Az, hogy miből készül a saláta ízlés függő, én most szív salátát, koktélparadicsomot és morzsolt kukoricakonzervet használtam. Jó szívvel ajánlom mindenkinek ezt a párosítást, mert fantasztikusan finom volt az étel.

 

 

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

2 ek méz

1 ek dijoni magos mustár

1 ek dijoni pikáns mustár

6 ek olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

Ízlés szerint só

 

Elkészítés:

A mézet elkeverem a mustárokkal, a fokhagymával, az olívaolajjal, a sóval. Az öntetből 3 evőkanálnyit kiszedek egy tálkába és félre teszem, ezt fogom később öntetként használni a salátára.

A csirkemelleket felszeletelem, beleforgatom a szószba és egy felhevített serpenyőben, kevéske zsiradékon mindkét oldalát aranybarnára pirítom, majd ha elkészült, kiszedem.

Egy tányérra ízlés szerint zöldséget halmozok, ráteszem a felszeletelt csirkemellet, majd a korábban félre tett dresszinget felhígítom 2 evőkanál vízzel, alaposan elkeverem és meglocsolom vele a salátát.

 

Elkészítési idő: 25 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

További videó recepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!