Cukkinis lecsós csirkecombok Gm&Lm – VIDEÓVAL!

Gyakran beleesek abba a hibába, hogy cukkinit eszek cukkinivel. Ilyen volt ez a mai nap is, reggel cukkinis rántotta, ebédre pedig cukkinis lecsós csirkecombok. Nyugodtan készíthetitek csirkemellel is, de nekem már most kicsit elég volt belőle és a csirke ezen szaftosabb részére esett a választásom.

Ez egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb recept és az egész lelke a füstölt szalonna… egy darabka házi füstölésű szalonna egészen az egekig tudja emelni ezt a fogást, de természetesen semmi nem kötelező, ha nem szeretitek, nyugodtan hagyjátok el. Én személy szerint imádom, amikor finom ropogósra sül és falatozhatom.

Köret nem készült hozzá, mert elég volt a zöldség, de a párolt rizs, vagy quinoa remekül illik ehhez az ételhez.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkecomb filé
  • 2 saláta cukkini
  • 8 db datolyaparadicsom
  • 2 TV paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek majoranna
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A csirkecombokat sózom, borsozom és egy olyan edénybe, amit később a sütőbe is be tudok tenni, némi olíva olajon mindkét oldalát aranybarnára pirítom, majd tányérra szedem és félre rakom.

A cukkinit nagyobb darabokra aprítom, a paradicsomot szintén, a hagymát felszeletelem, a paprikát karikára vágom, az összeset bele teszem a serpenyőbe, sózom, borsozom, megszórom majorannával, alaposan összekeverem, a zöldségekre visszapakolom az elősütött combokat, minden hús tetejére teszek egy darabka füstölt szalonnát, befedem egy benedvesített sütőpapírral és 160 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő sütőnként változhat és aki szereti ropogósan a szalonnát 5 percre visszadughatja a sütőbe pirulni papír nélkül.

Elkészítési idő: 60 perc

Jó étvágyat kívánok!

További videó recepteket találsz IDE KATTINTVA!

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

Cukkinis lecsós csirkecomb

Valami különlegeset készítenél vacsorára? Esetleg nincs ötleted a hétvégére? Ezt a cukkinis lecsós csirkecombot neked ajánljuk!

Közzétette: NLCafé – www.nlcafe.hu – 2017. március 24., péntek

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük