Extra burger Gm – VIDEÓVAL!

Hétvégén a Magyar-Portugál meccs alkalmából hamburger készült… ez nálunk lassan már hagyomány. Szombat este jóízűen belakmároztunk belőle, de mivel nem spóroltam a hússal, maradt másnapra is és gondoltam feldobom valamivel…túl sok ötletem nem volt, így maradt a nagy kedvencem, ami nem más mint a tükörtojás kicsit másképp.

Az alap hamburgerhús receptemet IDE KATTINTVA találjátok.

És akkor jöjjön az „extra” recept!

Az előre bekevert húsból húspogácsákat formázunk, amiknek a közepét egy pohárral kiszaggatjuk. Az így kapott karikákat serpenyőbe/vaslapra tesszük, mindkét oldalát megsütjük, majd beleütünk egy tojást és lefedjük fedővel. Mikor a tojás fehérje is kezd megszilárdulni megfordítjuk, hogy a másik oldala is átsüljön, majd amikor már majdnem kész, ráteszünk két szelet cheddar sajtot és hagyjuk ráolvadni… ha a hús megsült, kiszedjük, gyorsan megpirítjuk a ketté vágott zsemléket.

Egy evőkanál majonézt kikeverünk egy evőkanál édes chili szósszal, ezzel megkenjük a zsemléket, jöhet bele ízlés szerint saláta, a sajtos húspogácsák, egy szeletke pirított bacon és már tálaljuk is.

Nálunk a paradicsom, uborka, lila hagyma most lemaradt, mivel előző este kimaxoltuk magunkat ezen a téren, de természetesen ízlés szerint ezeket is tehettek rá.

Jó étvágyat kívánok!

További videó recepteket találsz IDE KATTINTVA!

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük