Fokhagymás csirkés tészta csőben sütve Gm

 

Egy gyors tészta recept sokszor életet menthet, ezért is van, hogy igyekszem minél több ötletet kitalálni, hogy hogyan készüljön fél óra alatt remek csemege. Ezúttal sem vittem túlzásba az ötletelést, néhány kedvenc alapanyag, egy kis keverem kavarom, ide öntöm, oda szórom, bedugom a sütőbe és már kész is a fantasztikus fogás, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek.

 

 

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

3 gerezd fokhagyma

5 dl MEGGLE Mesterkrém

30 dkg gm száraztészta

2 ek aprított petrezselyemzöld

5 dkg reszelt sajt

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

Először is odateszek vizet a tésztának, picit megsózom, amikor már forr, beleöntöm a tésztát és a csomagoláson feltüntetettek szerint megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem.

Amíg a tészta készül a csirkemellet felkockázom, olívaolajon aranybarnára pirítom, sózom, borsozom, hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, néhányszor átforgatom, de óvatsan, ne égjen meg a fokhagyma mert keserű lesz tőle az étel.

Amikor érzem a fokhagyma finom illatát, felöntöm a mesterkrémmel, hozzá adom a petrezselyemzöldet, összeforralom és hozzákavarom a leszűrt, leöblített tésztát.

Egy tűzálló tálat kikenek vajjal, beleöntöm a tésztát, megszórom reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben,  légkeveréses fokozaton, kb. 10 perc alatt szép pirosra pirítom.

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

További tészta recepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük