Aszalt szilvával töltött csirkemell – VIDEÓVAL

 

Vészesen közelegnek a húsvéti ünnepek, ilyenkor a házi asszonyok nagy lelkesedéssel gyűjtik a recepteket, hogy finomabbnál finomabb fogásokkal kápráztassák el vendégeiket. Hazánkban meg vannak az ünnep jellegzetes ételei, amikre mostanában mi is gyakrabban ki fogunk térni, de a baráti és családi társaságban is azt látom, hogy egyre többen vannak, akik ilyenkor sem hajlandóak feladni a jól bevált csirke ételeket, így a mosatni recepttel, nekik szeretnék kedvezni.

Csirkemellből is pazar ünnepi fogás készíthető és nem feltétlen kell ehhez sem órákat a konyhában állni, elég ha szívvel lélekkel készül, remek alapanyagokból.

 

 

Hozzávalók:

70 dkg csirkemell filé

15 dkg Kalifa aszalt szilva

1,5 dl száraz vörösbor

3 ek szatmári szilvalekvár

4 szelet bacon 

Ízlés szerint só és őrölt szerecsendió

 

Elkészítés:

Az aszalt szilvát beáztatom a vörösborba, legjobb ha ezt már előző este megtesszük és felhasználásig hűtőbe tesszük.

A csirkemellet felszeletelem, enyhén megklopfolom, sózom, megszórom őrölt szerecsendióval, megkenem a lekvárral, az egyik szélén felsorakoztatom a szilvákat és szorosan feltekerem. Sokan szeretik bundázni, de én nem szoktam, inkább betekerem egy szeletke baconbe, tepsibe teszem, betakarom megnedvesített sütőpapírral és 180 fokra előmelegített sütőben 35 percet sütöm.

A sütési idő leteltével, eltávolítom a takarást, meglocsolom a tekercseket az alatta keletkezett lével – ettől lesz később olyan szép mázas – és további 15 percre vissza dugom a sütőbe.

 

 

Remekül illik hozzá a pirított fenyőmaggal megszórt, friss saláta.

 

Elkészítési idő: 60 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

További videórecepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük