Epres panna cotta Gm

 

Életem első panna cottája, ez előtt még sosem készítem, de ezt követően annál többet fogok. Egyszerűn mesés desszert, talán a legfinomabb, amit valaha ettem. A könnyed tejszín puding és a finom epervelő… maga a mennyország.

Bátran ajánlom mindenkinek. Ha néhány szabályt betartunk, nagyon egyszerűen készíthetünk, fantasztikusan finom édességet. Ha sütiben nem is vagyunk nagyágyuk, ezzel a desszerttel szépíthetünk. Még nem próbáltam, így nem tudom, de úgy képzelem, hogy bármely szezongyümölccsel remekül készíthető és az eredmény finomabbnál finomabb nyalánkság. 

 

 

 

Hozzávalók:

2,5 dl cukrászhab

2,5 dl lm tej

2 ek porcukor

1 csomag zselatinfix

 

Epervelőhöz:

30 dkg eper

1 ek porcukor

1 csomag zselatinfix

1 fél citrom frissen facsart leve

 

Elkészítés:

A tejet összeöntöm a cukrászhabbal és egy kézi habverővel alaposan kikeverem a zselatin fixszel és porcukorral. Amikor csomómentesre kevertem poharakba töltöm, amiket féloldalasan döntve (én egy üres tojástartóba sorakoztattam) hűtőbe teszem és dermedésig hűtöm. 

Az epret leturmixolom a porcukorral, a citromlével, majd hozzákeverem a zselatinfixet és a már megdermedt tejszínpudingra töltöm és hagyom kihűlni.

Friss mentalevéllel, citrom és eperszeletekkel díszítem.

 

Elkészítési idő: 60 perc

 

Jó nassolást kívánok!

 

További desszert recepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük