Húsvéti batyuk – VIDEÓVAL!

 

„Ezekkel a batyukkal Te leszel a Húsvét sztárja!”

 

…és tényleg! Ezekkel a kis töltött tésztákkal mindenkit leveszel majd a lábáról. Általában a nagyon különleges és különösen finom süteményekkel az a gond, hogy szörnyen macerásak, órákig készülnek, dagaszt, önt, ideken, oda kavar… ez pedig nagyon nem az én pályám, így most hozta Nektek egy szuper receptet, amit nagyon egyszerűen el tudtok készíteni és garantáltan mindenki elkéri a receptet.

 

Nem vagyok nagy híve az előre kész dolgoknak, de a leveles tészta, főleg a gluténmentes változata, pont az az alapanyag, amit előszeretettel vásárolok kész állapotban. Meg lehet érte kövezni, de ennek nem vagyok hajlandó nekiállni és magam elkészíteni. Aki igen, az most előnyben van, mert biztos még finomabb lesz a végtermék, de aki nem az sincs hátrányban mert, a boltban kapható előre kész termékből is remek csemegét lehet készíteni, nem mellékesen rövid idő alatt.

 

 

Hozzávalók:

– 8 darabhoz – 

1 tekercs hűtött leveles tészta (én gluténmenteset használtam, de aki nem gluténérzékeny válassza a „hagyományos” változatot)

8 szelet lehelet vékony nagyon finom sonka

4 egész főtt tojás

8 dkg natúr lm krémsajt

2 tk házi reszelt torma (aki nem kedveli a csípőset, használjon csemege verziót)

2 ek aprított snidling

1 egész tojás a kenéshez

Ízlés – és sonka függően – só

 

Elkészítés:

Az előre keményre főzött tojásokat ketté vágom, kiszedem a sárgáját és a fehérjét félre teszem. A sárgájához adom a krémsajtot, a tormát, a sindlinget, sózom, alaposan kikeverem, majd az így kapott masszát vissza töltöm a tojásfehérjékbe.

A leveles tésztát kitekerem, nyolc egyenlő részre vágom, mindegyikre teszek egy szelet sonkát, egy fél, megtöltött tojást, majd a négy sarkát felhajtva a tetején „megcsomózom”, mint a túrós batyut.

Az így kapott kis töltött tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megkenem felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton szép pirosra sütöm.

 

 

A sütési idő, sütőnként változhat, az a lényeg, hogy a kis batyuk szép pirosra süljenek.

 

 

Elkészítési idő: 60 perc

 

A lányoknak sok locsolót, a fiúknak pedig sok hímes tojást  kívánok!

 

További sós „sütemény” recepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

Húsvéti batyuk

Kíváncsi vagy mit rejtenek ezek az ínycsiklandó húsvéti batyuk? Mutatjuk és azt is, hogy készítheted el!

Közzétette: NLCafé – www.nlcafe.hu – 2017. április 13., csütörtök

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük