Húsvéti magvas kréker – VIDEÓVAL!

 

„Ez a magvas kréker nem hiányozhat a húsvéti asztalról!”

 

A szendvics falatkák után, talán a második legnépszerűbb Húsvéti csemegék a mindenféle sós ropogtatni valók, így most ehhez hoztam egy jó kis receptet. Ez egy általam nagyon kedvelt tészta, szuper egyszerű összeállítani és nagyon könnyed, porhanyós „kekszeket” tudunk készíteni pillanatok alatt. Az, hogy éppen mivel szórjuk meg, ízlés dolga, én most szezám- és lenmagot használtam, de volta képen csak a fantázia szab határt annak, hogy mi kerül a tetejére.

Manapság a lenmag egyre nagyobb divatját éli, a modern táplálkozás egyik kiemelt szereplője, ami nem is csoda, hiszen egyes források szerint a lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb eszenciális zsírsavat. Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, magnéziumot, kalciumot, ként, vasat, cinket, nátriumot, klórt, mangánt, szilíciumot, rezet, fluort, alumíniumot, nikkelt, kobaltot, jódot, krómot stb.

 

 

Hozzávalók: 

30 dkg FreeFrom gm lisztkeverék

25 dkg lm túró

20 dkg vaj

1 ek lm tejföl

1 tk gm sütőpor

15 dkg reszelt lm sajt

1 tk só

1 tojás a kenéshez

Ízlés szerint Kalifa szezám- és lenmag a szóráshoz 

 

Elkészítés: 

A lisztet elmorzsolom a szoba hőmérsékletű vajjal, majd hozzá adom a túrót, a tejfölt, a sót, a sütőport és alaposan kidolgozom a tésztát.

Meglisztezett gyúródeszkán, kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtom, megkenem a felvert tojással, megszórom a magvakkal, a reszelt sajttal és tetszőleges formával kiszúrom (jelen esetben nyulacskákat szaggatok). 

A kis szeletkéket egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe teszem és 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat. Amikor a sajt már szép aranybarnára pirult a tetején, elkészült.

 

 

Jó ropogtatást és sok locsolót kívánok mindenkinek!

 

Elkészítési idő: 60 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

További videórecepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük