Legényfogó csirkés penne – VIDEÓVAL!

Ezt Neked is ki kell próbálni, ha szereted a sajtos-csirkés tésztát!

RECEPTGYŰJTŐ könyvért kattints IDE!

Általában hetente egyszer készül tészta. Lassan már-már hobbit űzök abból, hogy egyre több verzióját kifejlesszem a csirkés tésztáknak és most – remélem sokak örömére – ismét egy remek összeállítást sikerült összehozni. Gyakran döbbenek rá, hogy mennyivel másabb étel kerekedik, ha az összetevők sorrendjét felcseréljük.

Most nincs tejszín, de van helyette szuper finom sajtszósz, amit nagyon egyszerű elkészíteni és van még penne, meg friss paradicsom… egy szó mint száz, megint egy remek csirkés tészta, amit ajánlok Nektek, készítsétek bátran és minél többen.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

2 dkg lm vaj

3 ek aprított petrezselyemzöld

2 gerezd fokhagyma

1 ek barna rizsliszt

2 dl lm tej

15 dkg lm reszelt trapista sajt

15 dkg koktélparadicsom

25 dkg gm penne tészta – kifőzve –

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A vaj felét felhevítem és a sózott, borsozott felcsíkozott csirkemellet aranybarnára pirítom rajta. Mikor szépen megpirult, megszórom az aprított petrezselyemzölddel, a felkarikázott fokhagymával, néhányszor átforgatom, – ügyelve, hogy a fokhagyma ne piruljon túl, mert akkor keserű lesz az étel – és tányérra szedem.

A visszamaradt zsiradékhoz hozzá adom a maradék vajat, amikor felolvadt, megszórom a rizsliszttel, halványbarnára pirítom, majd szép lassan, folyamatos kevergetés mellett felöntöm a tejjel, sózom, mehet bele a reszelt sajt, gyakori kevergetés mellett összeforralom.

Ha elkészült a sajtszósz, visszateszem bele a korábban megpirított fokhagymás petrezselymes csirkemellet, a felezett paradicsomot, a kifőtt tésztát, alaposan átkeverem és forrón, frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálalom.

Elkészítési idő: 30 perc

Jó étvágyat kívánok!

További tészta recepteket találsz IDE KATTINTVA!

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

Legényfogó csirkés penne

Egyszerű, gyors és nagyon laktató! Lájk, ha kipróbálod! 😉

Közzétette: NLCafé – www.nlcafe.hu – 2017. április 6., csütörtök

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük