Olaszos csirkemell szeletek 30 perc alatt

 

„Mennyei vacsora 30 perc alatt!”

A tavasz és a nyár nálam egyértelműen a zöld fűszerek időszaka, sorolhatnám végeláthatatlanul a kedvenceimet és mindig az a legnagyobb szerelem, amit éppen aktuálisan használok… jelen esetben a bazsalikom. Egyszerűen imádom, az illata, az íze… hihetetlen. Nagyon várom a napot, amikor kertes házba költözhetek és lehet egy saját fűszernövény kertem telis tele illatozó növénykékkel…

… de addig is, amíg ez nincs, előszeretettel nevelgetem Őket az erkélyen és használom mindenbe amibe csak tudom. Vitathatatlan, hogy a bazsalikom legjobb társai a mozzarella és a paradicsom ezért most is ők indultak hadba és egy szuper finom csirkemell vacsora lett a végeredmény.

 

 

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell filé

2 paradicsom

1 nagy gombóc mozzarella

1 csokor friss bazsalikom

2 ek krémes balzsamecet

Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és szárított oregano

 

Elkészítés:

A csirkemellet vastagabb szeletekre vágom, enyhén megklopfolom, majd kevéske olívaolajon aranysárgára pirítom. Sütés közben, mikor még nem sült meg teljesen, de már kapott egy kis kérget a hús, sózom, borsozom, megszórom oreganoval és így sütöm készre.

Mostanság rászoktam, hogy a csirkemellet ilyenkor fűszerezem, mert így nem enged annyi vizet és szerencsére nem megy az ízesítés rovására sem.

Amikor a hússzeletek szépen megsültek, mindegyik megpakolom felkarikázott paradicsommal, mozzarella szeletekkel, megszórom az aprított bazsalikommal és 15 percre 180 fokos sütőbe teszem. A sütési idő, sütőnként változhat, az a lényeg, hogy a sajt megolvadjon, de vigyázzunk ne égjen meg.

 

 

Közvetlenül tálaláskor meglocsolom egy kevéske krémes balzsamecettel.

Ízlés szerint, friss salátával, párolt rizzsel, quinoával kínálom.

 

 

Elkészítési idő: 30 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

További videórecepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

Olaszos csirkemell 30 perc alatt

Ha egy igazán gyors vacsora receptjét keresed, akkor megtaláltad! Ez az olaszos csirkemell 30 perc alatt megvan! Kipróbálod? Írd meg!

Közzétette: NLCafé – www.nlcafe.hu – 2017. április 11., kedd

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük