Varázslatos kelbimbós egytál pirított sonkával – VIDEÓVAL!

 

Így hasznosítsd újra a maradék húsvéti sonkát!

Igazi egyszerűen finomat egészségesen recept. A kelbimbó gyerek korom óta nagy kedvencem, sülve, főve, párolva, jöhet akárhogy, de ez a pirított változat egyszerűen fantasztikus. Amellett, hogy nagyon egyszerű elkészíteni és még a legzűrösebb nap után is belefér, hogy arra a húsz percre, amíg összedobjuk, megfogjuk a fakanalat, nem elhanyagolható, hogy nagyon finom is!

Egy kedves ismerősöm mesélte, hogy ő így szerette meg a kelbimbót…sonkával felpirítva, így remélem sokak lesznek, akik hozzá hasonlóan megszeretik ezt a varázslatos alapanyagot.

 

 

Hozzávalók:

40 dkg házi sonka

50 dkg kelbimbó

1 fej lila hagyma

2 tk őrölt kömény

1 tk őrölt bors

 

Elkészítés:

Egy edényben vizet forralok és amikor már forr bele dobom néhány percre a felezett kelbimbókat és puhára főzöm, majd leszűröm és folyó hideg vízzel leöblítem.

A sonkát vékony csíkokra vágom, tetszőleges zsiradékon lepirítom, majd hozzá adom a felszeletelt lila hagymát és együtt sütöm tovább. Mikor már finom illata van a hagymának és a sonka is szép piros hozzáadom a lecsepegtetett kelbimbót, a köményt, a borsot, néhányszor összeforgatom – csak óvatosan, hogy ne hulljon szét – felpirítom és forrón tálalom.

 

 

Elkészítési idő: 20 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

További videó recepteket találsz IDE KATTINTVA!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

Varázslatos kelbimbós egytál pirított sonkával

Gyors, egyszerű, laktató és egészséges! Ha ilyesmire vágysz, mindenképp készítsd el ezt a varázslatos egytál ételt kelbimbóval és pirított sonkával! 🙂

Közzétette: NLCafé – www.nlcafe.hu – 2017. április 20., csütörtök

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük