Ez a csirkemell garantáltan a család kedvence lesz!
… és igen. Amióta először készítettem, azóta rendszeres résztvevője a hétköznapoknak. Amellett, hogy nagyon praktikus, mert egyszerűen elkészíthető és nem kell hozzá sok alapanyag, nagyon mutatós is, így bármelyik ünnepnapon is megállja a helyét.
Variálható egyéb zöldségekkel, gyümölcsökkel, esetleg aszalmányokkal… aszalt szilvával például fergeteges, de nekem mégis ez az almás változat a kedvencem.
Hozzávalók:
2 kisebb alma
1 camembert
1 tk szárított kakukkfű
1 ek olíva olaj
4 szelt csirkemell
Ízlés szerint só és zúzott koriander mag
Elkészítés:
Az almát megmosom és héjával együtt apró kockákra vágom, a camembert szintén felkockázom, majd az almával, a kakukkfűvel és az olíva olajjal összekeverem. A csirkemellet sózom, megszórom a mozsárban összetört koriander maggal és egy felhevített serpenyőben mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
Mikor a csirkemellek megsültek, rájuk halmozom az előzőleg összekevert almás camembert és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 5-10 perc alatt összesütöm.
A sütési idő sütőnként változhat, a lényeg, hogy a sajt megolvadjon és szép szint kapjon.
Ízlés szerint friss salátával, párolt rizzsel, quinoával kínálom, de köret nélkül is remekül megállja a helyét.
Elkészítési idő: 25 perc
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!