Tavaszi tökleves

 

Ezt a töklevest Te is imádni fogod!

… és tényleg. Nekem eddig még mindig sikere volt vele, azoknál is, akik egyébként “nem szeretik” a tököt. Nincs a receptben semmi nagy talány, teljesen hagyományosan készül és pontosan ettől olyan finom. A fehér lisztet barna rizslisztre cserélem, teszek bele egy kevéske füstölt fűszerpaprikát és a rántás kacsazsírral készül… ennyi a titok és, hogy szívvel lélekkel főzzük… ha ezek megvannak, még az a “fránya” tökleves is nagyon finom tud lenni.

 

 

Hozzávalók:

1 tk házi kacsazsír

2 ek barna rizsliszt

1 gerezd fokhagyma

1 nagy csokor kapor ( de legjobb ha kettő)

1 tk fűszerpaprika

1 tk füstölt fűszerpaprika

30 dkg gyalult tök

3 ek görög joghurt

2 ek fokhagymás ecet

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A felolvasztott kacsa zsíron zsemle barnára pirítom a lisztet, lehúzom a tűzről. Hozzá adom a reszelt fokhagymát, a fűszerpaprikákat, az aprított kaprot (egy teáskanálnyit tegyünk félre a tálaláshoz), összekeverem, felöntöm kb. 1 dl vízzel, visszateszem a tűzre és sima, bársonyos rántást készítek.

Sózom, borsozom, felöntöm 1,5 liter vízzel, beleteszem a gyalult tököt és összeforralom, majd néhány evőkanál forró lével elkeverem a görög joghurtot, a leveshez adom és még egyet forralok rajta.

Ha elkészült a leves, fokhagymás ecettel ízesítem, majd tányérba szedve, megszórom friss kaporral.

 

Elkészítési idő: 25 perc

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.