Ezzel az itókával töltsd fel az A-vitamin raktáraidat!
Napok óta tolom magamba a frissen préselt grapefriut levet, de ma úgy ébredtem, hogy valami mást kívánnék. Gyorsan zsülienre aprítottam 2 sárgarépát, felkockáztam 3 sárgabarackot és már duruzsolt is a turmix.
Akiknek van aprítógépük, nem kell ez a vékonyra szeletelés, de nekem nincs csak egy mezei analfabéta turmixom, így saját kezűleg aprítottam.
A turmixolás után kapott masszát hígítottam szűrt vízzel és meg is van a mai szürcsölni valóm.
Egy időben, mikor először olvastam a Hunzákról, sokat szörföltem a neten, kutatva a sárgabarack jótékony hatásait és összességében arra jutottam, hogy egy olyan gyümölcs, ami méltán pályázik az életelixírje címre. Kiemelkedően magas az A- és C-vitamin tartalma, ezen kívül hasznos niacin- és folsav forrás valamint gazdag káliumban.
A sárgarépát a népi gyógyászat évszázadok óta ajánlja vizelethajtóként, máj-, epe-, szem- és bőrbántalmakra. Legértékesebb hatóanyaga (és talán a legtöbben ezt is kötik a sárgarépához) a béta karotin, aminek csodás színét is köszönheti. A karotin az A-vitamin elővitaminja, amely szükséges a növekedéshez, a csontfejlődéshez, valamint az immunfolyamatok, a látás és a hámszövet épségének fenntartásához.
Egy szó mint száz, turmixoljatok Ti is egy ilyen energia italt és fogyasszátok egészséggel!
Csodás napot kívánok Mindenkinek!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!