Grillzöldségek sütőben

 

Így készíts tökéletes grillzöldségeket sütőben!

 

Tudom, hogy ilyenkor nyáron, a nagy melegben, sokan nem szeretik bekapcsolni a sütőt, de az is igaz, hogy a nehéz ételeket sem szeretjük, sokkal jobban esnek, az egyszerű, könnyű fogások.

Hoztam Nektek egy jó megoldást kompromisszumra… a sütőt elég bekapcsolni 10 percre és könnyed, roppanós zöldségeket ehetünk ebédre, vacsorára vagy csak úgy nasiként.

 

 

A sütőt előmelegítjük 220 fokra, légkeveréses fokozaton. Egy tepsit kikenünk ízlés szerinti zsiradékkal és belesorakoztatjuk az ujjnyi vastagra vágott zöldségeket (a répát picit véknyabbra) úgy, hogy ne fedjék be egymást.

 

Én most cukkinit, lila hagymát, répát és padlizsánt aprítottam.

 

Bedugjuk a sütőbe és 7-8 perc alatt készre sütjük! Fontos, hogy a zöldségeket ne sózzuk, csak tálalásnál, hogy ne engedjenek vizet, hanem szépen süljenek. Egyébként a só el is hagyható, mert ha így készítjük a zöldségeket, nagyszerűen élvezhetjük a finomra karamellizálódott ízeket!

 

Remek kiegészítője lehet húsételeknek vagy fogyaszthatjuk csak úgy „magában”, mártogatósokkal.

 

 

Csodás napot kívánok Mindenkinek!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük