Így készítsd a parasztreggelit!
Szombaton volt egy kis lazulás a Velencei-tónál, így reggelire valami laktatót szerettem volna készíteni, hogy mikor leérünk egyből csobbanhassuk és ne azzal kezdődjön az ottlét, hogy éhesek vagyunk.
Nem tudom, hogy a finom reggelinek, a csillagok állásának vagy valami egészen másnak köszönhető, de sikerült legyőznöm az egyik legnagyobb félelmemet a vízzel, kajakba szálltam és volt egy órácska evezés, ami nem mellékesen nagyon tetszett, így ez a reggeli jó ideig emlékezetes marad.
Szoktam tenni füstölt szalonnát is ebbe az ételbe, de most nem volt itthon finom házi szalonna, így csak egy kis kacsazsírral készült, de az biztos, hogy nagyon finom lett.
Természetesen ez is egy olyan recept, amit kedvünk serint készíthetünk és kerülhet bele minden, amit jónak látunk. Én például nagyon szeretem benne még a gombát, de most ez sem volt itthon.
Hozzávalók:
4 szem újkrumpli
1 paradicsom
néhány karika hegyes erőspaprika (aki nem szereti a csípőset, használjon édes paprikát)
1 kis fej lila hagyma
darabka póréhagyma
3 egész tojás
Ízlés szernt só
Elkészítés:
Az újkrumplit alaposan lesikálom, feldarabolom és enyhén sós, forrásban lévő vízben néhány perc alatt puhára főzöm.
Egy öntöttvas serpenyőben (amit később a sütőbe is be tudok tenni) kacsazsírt hevítek ésmegpirítom benne a lecsepgtetett burgonyát.
Amikor a borgonya szépen megpirult, rádobom a félkarikára vágott lila hagymát, a felkarikázott póréhagymát, az erőspaprikát, a nagyobb darabokra vágott paradicsomot, sózom, összeforgatom.
A zöldségekre ráütöm a tojásokat és 200 fokra előmelegített sütőbe dugom és készre sütöm. A sütési idő függ attól, hogy milyen állagúra szeretnénk a tojást.
Én kb. 10 percig szoktam sütni, ennyi idő alatt még éppenhogy folyós a tojás…mi így szeretjük.
Tálalás előtt megszórom aprított petrezselyemzölddel és friss zöldségeket kínálok hozzá.
Elkészítési idő: 30 perc
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!