Frankfurti leves

A leves, ami sose megy ki a divatból!

Gyerek korom nagy kedvence volt a frankfurti leves, persze csak a húsleves után… bár ha jobban belegondolok, nem!- mert akkor ez volt a kedvencem. A húsleves csak később kúszott előre a dobogón.

Imádtam, ahogy a nagyi készítette, lehet meg is kérem, hogy főzzön nekem egy jó nagy fazékkal a nosztalgia kedvéért, na meg persze az enyémért.

Én egy kicsit másképpen készítem mint ő. A virslit nem főzöm bele, hanem külön megpirítom és csak tálaláskor teszem az ételre. Ez az elkészítési mód az elmúlt években nagy kedvencem lett és jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra, mert egészen más ízt kölcsönöz a levesnek… és van még egy titkom, mindig kacsazsírban pirítom a hagymát.

Hozzávalók:

50 dkg kelkáposzta

1 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

3 ek aprított petrezselyemzöld

2 tk majoranna

1/2 tk őrölt fűszerkömény

2 ek vaj

2 ek liszt

2 pár virsli

4 ek tejföl

Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A vöröshagymát finomra vágom és a felolvasztott zsírban, aranysárgára pirítom. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a metéltre vágott kelkáposztát, sóval, borssal, majorannával, fűszerköménnyel ízesítem, megszórom az aprított petrezselyemmel, öntök hozzá egy kevés vizet (ha van alaplét vagy maradék húslevest), kb. annyit, hogy ellepje és fedő alatt, időnként megkeverve lassan megpárolom.

Amikor a káposzta félig puhára párolódott, felöntöm vízzel és lassú tűzön megfőzöm.

Vajon, zsemle színű rántást készítek, néhány evőkanál leveslével felhígítom, majd az egészet a leveshez öntöm és újraforralom. A tejfölt egy tálban, habverővel elkeverem és ehhez is adok néhány kanál leveslét, amit alaposan kikeverek, majd a leveshez öntöm és ismét forralok egyet rajta.

A virslit karikára vágom és kevéske zsiradékon megpirítom. Hozzá is adhatjuk a leveshez, de remekül néz ki, ha csak a tálalásnál tesszük a leves tetejére.

Elkészítési idő: 40 perc

Jó étvágyat kívánok!

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük