Magyaros csirketokány – VIDEÓVAL!

 

Így készíts isteni tokányt és varázsolj el vele mindenkit!

 

A tokány receptjeimet nagyon szoktátok szeretni, így most ismét ezen a fronton kívánok újítani és büszkén írom, hogy nem is akármilyen recept született. Kipróbálni kötelező!

Az elkészítésnél kicsit már érezhető, hogy az iskolában is ragad rám egy két dolog és nem csak időtöltésnek járok oda. Ez az étel most kimondottan nagyon szaftos lett és az ízhatás egyenesen fergeteges. Jó szívvel ajánlom Nektek is és készítsétek tetszés szerint más húsból is, ne csak csirkemellből… nekem a kedvencem sertés szűzzel, de szívesen veszem a visszajelzéseket, hogy kinél mi volt a befutó.

 

 

Hozzávalók:

25 dkg csiperke gomba

 2 ek aprított petrezselyemzöld

1 nagy fej vöröshagyma

2 tk fűszerpaprika

50 dkg csirkemell filé

1 tk paradicsompüré

3 paradicsom

2 tv paprika

10 dkg zöldborsó

kb. 0,5 l alaplé, maradék húsleves

Ízlés szerint só és borsikafű

 

Elkészítés:

Egy serpenyőben tetszőleges zsiradékot hevítek (én most kacsazsírral készítettem az ételt), rádobom a nagyobb kockára vágott csiperke gombát, lepirítom, össze forgatom az aprított petrezselyemzölddel és tányérra szedem.

Kevéske zsiradékon üvegesre párolom a finomra vágott vöröshagymát, majd megszórom a fűszerpaprikával, összekeverem, felöntöm 2 merőkanálnyi alaplével, elpárologtatom róla majd mehet bele a csíkokra vágot csirkmell, sózom, pirítom, mikor zsírjára sült adok hozzá egy merőkanálnyi alaplevet, ismét viszapirítom, megint alaplé…. ezt a folyamatot néhányszor megismétlem.

Amikor a hús átsült, megpuhult és ismét zsírjára pirítottam, hozzá adom a paradicsompürét, a nagyobb kockára vágott paradicsomot, a feldarabolt paprikát, sózom, megszórom borsikafűvel, alaposan összeforgatom, majd készre párolom a zöldségeket.

Egy lábasban vizet forralok és a zöldbosót enyhén sós, lobogó vízbe szórom és pár perc alatt puhára főzöm, majd leszűröm és hideg vízzel lehűtöm. 

Amikor a zöldségek is megpuhultak és jó szaftos az étel, hozzá adom az előzőleg megpirított gombát, a megfőzött zöldborsót, elpárologtatom a levét és elkészült az étel.

 

 

Ízlés szerint pároltrizzsel, sültburgonyával, kölessel, quinoával kínálom.

 

Elkészítési idő: 50 perc

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

Magyaros csirketokány

Valami magyaros fogásra vágysz? Akkor készítsd el ezt az isteni magyaros csirketokányt!

Közzétette: Kell egy jó recept – 2017. augusztus 3., csütörtök

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük