Borsóleves galuskával

 

Ez a legjobb borsóleves receptem.

 

Tegnap este születésnapozni voltunk, így a mai nap inkább a pihenésről szólt mint a főzésről. Elmentem ugyan bevásárolni, de nem igazán sikerült eldöntenem mit is főznék, így a levest rögtönöztem az itthon lévő alapanyagokból.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan szeretnétek a receptet, de mivel többen kértétek a facebookonezért már érkezik is a leírás.

 

 

Hozzávalók:

1 tk kacsazsír

50 dkg zöldborsó

1 csokor petrezselyemzöld

2 liter alaplé/maradék húsleves vagy víz (az utóbbi esetben kicsit több fűszert igényel)

2 ek gm lisztkeverék

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Galuskához:

1 tojás

2 ek gm lisztkeverék

csipet só

 

Elkészítés:

A kacsazsírt felollvasztom, megpárolom rajta a zöldborsót az apírított petrezselyemzölddel. Amikor a boró megpuhult, megszórom a liszttel, összeforgatom, majd felengedem az alaplével és kiforralom.

Amíg a leves felforr, a tojásal, pici sóval, kikeverem a lisztet.

Ha a leves felforrt, a galuskatésztát egy nagy kanálba veszem és egy teáskanállal galuskákat szaggatok a levesre. Ha kiszaggattam az összes galuskát, újra kiforralom és forrón kínálom.

Én nem szoktam fűszerpaprikával megszórni, hanem két teáskanál olajban, feloldok egy teáskanál fűszerpaprikát, alaposan elkeverem és ezt adom a leveshez miután beleszaggattam a tésztát.

 

Elkészítési idő: 20 perc

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.