Így készíts chipset otthon percek alatt!
Ha szeretnél még több egyszerűen, finomat, hétköznapi receptet RENDELD MEG MOST a GastroHobbi Receptkönyveket!
Mint azt már korábbi írásaimban részleteztem, az édesburgonya egy több szempontból is nagyon egészséges alapanyag és nem mellékesen nagyon finom. A belőle készült chips mind köretként, mind pedig nassolni valóként is tökéletes… ehhez hoztam most nektek egy rövidke leírást, hogy én hogyan készítem.
Elkészítés:
Az édesburgonyát meghámozom, megmosom és vékony szeletekre vágom. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatom a szeleteket, vékonyan megkenem tetszés szerinti zsiradékkal (olívaolaj; kókuszzsír), megszórom frissen őrölt tarka borssal és 160 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20-25 perc alatt készre sütöm.
Mikor kiveszem a sütőből, hagyom kihűlni a tepsiben és akkor ropogós lesz.
Csak közvetlen fogyasztás előtt sózom meg és akkor nem veszít a roppanósságából. A só egyébként el is hagyható.
Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő
Jó nassolást kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!