Házi chips – édesburgonyából

 

Így készíts chipset otthon percek alatt!

 

Mint azt már korábbi írásaimban részleteztem, az édesburgonya egy több szempontból is nagyon egészséges alapanyag és nem mellékesen nagyon finom. A belőle készült chips mind köretként, mind pedig nassolni valóként is tökéletes… ehhez hoztam most nektek egy rövidke leírást, hogy én hogyan készítem.

 

 

Elkészítés:

Az édesburgonyát meghámozom, megmosom és vékony szeletekre vágom. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatom a szeleteket, vékonyan megkenem tetszés szerinti zsiradékkal (olívaolaj; kókuszzsír), megszórom frissen őrölt tarka borssal és 160 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20-25 perc alatt készre sütöm.

Mikor kiveszem a sütőből, hagyom kihűlni a tepsiben és akkor ropogós lesz.

Csak közvetlen fogyasztás előtt sózom meg és akkor nem veszít a roppanósságából. A só egyébként el is hagyható.

 

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

 

 

Jó nassolást kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.