Házi chips – édesburgonyából

Így készíts chipset otthon percek alatt!

Ha szeretnél még több egyszerűen, finomat, hétköznapi receptet RENDELD MEG MOST a GastroHobbi Receptkönyveket

ITT!

Mint azt már korábbi írásaimban részleteztem, az édesburgonya egy több szempontból is nagyon egészséges alapanyag és nem mellékesen nagyon finom. A belőle készült chips mind köretként, mind pedig nassolni valóként is tökéletes… ehhez hoztam most nektek egy rövidke leírást, hogy én hogyan készítem.

Elkészítés:

Az édesburgonyát meghámozom, megmosom és vékony szeletekre vágom. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatom a szeleteket, vékonyan megkenem tetszés szerinti zsiradékkal (olívaolaj; kókuszzsír), megszórom frissen őrölt tarka borssal és 160 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 20-25 perc alatt készre sütöm.

Mikor kiveszem a sütőből, hagyom kihűlni a tepsiben és akkor ropogós lesz.

Csak közvetlen fogyasztás előtt sózom meg és akkor nem veszít a roppanósságából. A só egyébként el is hagyható.

Elkészítési idő: 10 perc + sütési idő

Jó nassolást kívánok!

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük