Sült kacsaszárnytő

Ha kacsa akkor mell vagy comb. Általában ez a két hús ami leggyakrabban eszünkbe jut a kacsasültről… ellenben van annak a kacsának szárnya is, ami isteni finom megsütve vagy levesbe.

A nagyikám szokott készíteni sült szárnytőt aminek párja nincs. Kuktában puhára főzi majd zsirjára süti… különlegesen finom így készítve, de az a recept is nagyon tetszetős amit most én hoztam Nektek.

Hozzávalók:

80 dkg kacsaszárnytő

1 ek kacsazsír

3 ág friss rozmaring

8 gerezd fokhagyma

Ízlés szerint só és frissn őrölt tarka bors

Elkészítés:

A legmelósabb része ennek az ételnek a szárny megtisztítása, a tokozás. Nekem van egy szemöldök csipeszem ami ezen feladatokra van beavatva, így könnyen el tudom távolítani a szőröket és tokokat.

Miután megtisztítottam a szárnyakat, sózom, borsozom és egy tűzálló tálba teszem. Megszórom a rozmaringgal, a vékony szeletekre vágott fokhagymával, hozzáadom a kacsazsírt és befedve 180 fokra előmelegített sütőben 60 perc alatt készre sütöm.

Ízlés szerint friss salátával, párolt rizzsel, főzelékekkel, burgonyapürével kínálom.

Elkészítési idő: 15 perc + sütés

Jó étvágyat kívánok!

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük