Ha kacsa akkor mell vagy comb. Általában ez a két hús ami leggyakrabban eszünkbe jut a kacsasültről… ellenben van annak a kacsának szárnya is, ami isteni finom megsütve vagy levesbe.
A nagyikám szokott készíteni sült szárnytőt aminek párja nincs. Kuktában puhára főzi majd zsirjára süti… különlegesen finom így készítve, de az a recept is nagyon tetszetős amit most én hoztam Nektek.
Hozzávalók:
80 dkg kacsaszárnytő
1 ek kacsazsír
3 ág friss rozmaring
8 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint só és frissn őrölt tarka bors
Elkészítés:
A legmelósabb része ennek az ételnek a szárny megtisztítása, a tokozás. Nekem van egy szemöldök csipeszem ami ezen feladatokra van beavatva, így könnyen el tudom távolítani a szőröket és tokokat.
Miután megtisztítottam a szárnyakat, sózom, borsozom és egy tűzálló tálba teszem. Megszórom a rozmaringgal, a vékony szeletekre vágott fokhagymával, hozzáadom a kacsazsírt és befedve 180 fokra előmelegített sütőben 60 perc alatt készre sütöm.
Ízlés szerint friss salátával, párolt rizzsel, főzelékekkel, burgonyapürével kínálom.
Elkészítési idő: 15 perc + sütés
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!