Almachips házilag

 

Ilyen az egészséges rágcsálnivaló!

 

Sokszor, ha azt halljuk, hogy egészséges nassolni való, akkor egyből valami íztelen, furcsa állagú valami jut eszünkbe, pedig ennek nem feltétlenül kell így lennie. Hozok is rögtön erre egy ellenpéldát.

Ez az almachips igazán nagyon finom. Nekem legjobban a golden alma ízlik ilyen mód elkészítve, mert cukor hozzáadása nélkül is nagyon finom mézes íze lesz.

 

 

Az almát megmosom, sosem hámozom meg, eltávolítom a magházát és egy gyalun leszeletelem. Nem uborkaszeletelőn szoktam, mert nekem az túl vékony, de természetesen aki úgy szereti, használja azt.

Az almaszeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatom, megszórom őrölt fahéjjal és 190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 15 perc alatt készre sütöm, majd mikor átsült egyből kiveszem a tepsiből és hagyom kihülni.

 

 

Sokáig teszteltem, hogy ropogós legyen, nekem ez a hőfok és idő vált be, de természetesen ez függ attól is, hogy milyen vastagra vágjuk az almát.

 

Elkészítési idő: 5 perc + sütési idő

 

 

Jó nassolást kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük