Édesburgonya krémleves

 

Ezzel a levessel könnyedén lenyűgözöl mindenkit!

 

Ahogy érkezik a hideg idő, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a leves receptek. Nincs is jobb, mikor nap végén átmelenget egy tányér leveske. Én személy szerint egyébként is nagyon szeretem ezeket a finomságokat, így egész évben képes lennék csak levesen élni.

Hoztam most Nektek egy egyszerűen elkészíthető, nagyon ízletes receptet. Az egésznek a kulcsa, hogy nem vízben főzöm a zöldségeket hanem meggőzölöm és utána turmixolom. Ezzel az eljárással sokkal több íz- és színanyag marad bennük és nem mellékesen sokkal ízletesebb lesz az étel, minimális fűszer felhasználásával.

Senki ne meneküljön világba a gőzölés szó hallatán, nagyon egyszerű és megéri kipróbálni és a fentieken túl meggyorsítja az elkészítési időt és sokkal több vitamin marad az alapanyagokban.

 

 

Hozzávalók:

1 kisebb édesburgonya

2 szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

3 kínai kel levél

1 kis fej vöröshagyma

3 ek tejföl

2 ek aprított petrezselyemzöld

1,5 l víz

Ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors és chili

 

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozom, a hagymát apróra a többit nagyobb kockára vágom. Egy fazékba vizet öntök, felforralom, sózom majd ráteszek egy szűrőt a tetejére, beleteszem a zöldségeket, lefedem fedővel és 8-10 perc alatt puhára gőzölöm. Annyi vizet tegyünk a fazékba, hogy a szűrő alja ne érjen bele, így nem főni fognak a zöldségek, hanem csak a gőzben párolódnak meg.

 

 

A finomra vágott vöröshagymát tetszőleges zsiradékon (én most kacsazsírt használtam) aranysárgára pirítom, majd leveszem a tűzhelyről.

A meggőzölt zöldségeket, az aprított petrezselyemzöldet és a pirított hagymát 2-3 dl vízzel együtt turmixba teszem és lepürésítem.

 

 

A pürét visszateszem a fazékba amibe a hagymát pirítottam, felöntöm a maradék vízzel, sózom, borsozom, megszórom chillivel és kiforralom.

A tejfölt egy habverővel simára keverem, folyamatos kevergetés mellett hozzáteszek néhány merőkanál forró levest majd a végén visszaöntöm a leveshez és ismét felforralom.

Aprított petrezselyemzölddel megszórva, pirítóssal kínálom.

 

Elkészítési idő: 25 perc

 

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük