Így készíts tökéletes gombakrémlevest!
Nálunk egész évben porondon van a gomba, de így ősszel, még inkább előtérbe kerül. Az erdőben gomba szedés nem az én műfajom, jobban szeretem a piacon vagy a zöldségesnél megvenni a gombaszakértő által bevizsgált terméket.
Ez a gomba leves számomra tökéletes, így jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra.
Hozzávalók:
40 dkg barna csiperke
1 csokor petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
2 ek spar freefrom gm lisztkeverék
2 liter alaplé vagy maradék hígított húsleves
2 dl tejszín
1 tojássárgája
Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát némi zsiradékon (én kacsazsírral szeretem) megpirítom, majd hozzá adom a megmosott, szeletekre vágott gombát és erős tűzön, fedő nélkül, gyakori kevergetés mellett megpirítom.
Amikor a gomba által eresztet lé elpárolog, mehet bele az apróra vágott petrezselyemzöld, jól átforgatom, megszórom a liszttel, kevés ideig együtt pirítom, majd felöntöm az alaplével (vagy vízzel), sózom, borsozom és alaposan kiforralom és leveszem a tűzhelyről.
Egy kisebb lábosban, egy kézi habverő segítségével kikeverem a tejszínt a tojássárgájával, merek rá néhány evőkanállal a leves léből, alaposan elkeverem, majd megint néhány evőkanál leves lé, ismét elkever. Ezt a folyamatot néhányszor megismétlem, majd a tejszínes lét, folyamatos kevergetés közben visszaöntöm a levesbe. Fontos, hogy ez után és közben már nem forralom, a tojássárgájának elég hőkezelés a forró leveslé.
A forró leves tetejére dobok néhány lehellett vékony szelet vajat, ettől szép gyöngyöző lesz a teteje.
Ezzel az elkészítési móddal egy fantasztikusan selymes levest kapunk!
Elkészítési idő: 20 perc
Jó étvágyat kívánok!
Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!
KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!