Máglyarakás muffin- VIDEÓVAL!

 

Így még nem ettél máglyarakást!

 

A máglyarakás nekem egy lapon van a mákos gubával, így nem volt kérdés, hogy a nagy sikerű muffin sütős verzió után, ezt az almás csemegét is el fogom készíteni, ahhoz hasonló mód. Váratott magára néhány hónapot, de ami késik, nem múlik, így ennek is eljött az ideje és most hozom is Nektek a receptet a videóval, mert feltétlen ki kell próbálnotok.

Amit talán a legjobban szeretek ebben a desszertben, ahogy az almalé a cukorral és a fahéjjal karamellesedik és megsül… valami isteni… na már most ebben a változatban ez hatványozódik, mert méretéből adódóan minden apró kis falatkán érződik a pirult, karamell, ami a mennyekbe repíti a fogyasztót.

Így nincs más hátra, minthogy felhívjam a figyelmet, hogy „vigyázat, függőséget okoz”, de kipróbálni kötelező!

 

 

Hozzávalók – 12 darabhoz-:

3 gm kifli

3 alma

2 dkg vaj

1 tk őrölt fahéj

2 tk vaníliás cukor

2 ek barna cukor

4 dl tej

2 tojás

fél üveg Hamé extra sárgabarack dzsem

 

Elkészítés:

Az almát megmosom, meghámozom, nagy lyukú sajtreszelőn lereszelem majd a vajon megpárolom a vaníliás cukorral és a fahéjjal.

A tojássárgáját a cukorral habosra keverem.

A kiflit karikára vágom, meglocsolom a tejjel és addig keverem, amíg mindet magába szívja, majd hozzáadom a tojássárgájás cukrot és ezzel is alaposan kikeverem.

A muffin formát kiolajozom, az aljára teszek a kifliből, majd rá a párolt alma, megint kifli, a tetejét megkenem sárgabaracklekvárral és 170 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, 30 perc alatt készre sütöm.

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, amikor felvertem, hozzákeverek két teáskanál baracklekvárt, a megsült muffinok tetejére kanalazom és további 10 percre visszadugom a sütőbe.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

 

 

Jó nassolást kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

 

 

 

2 hozzászólás

  • EZ AZ ÉDESSÉG NAGYON FINOM ÉN A TEPSIS VÁLTOZATÁT ISMEREM ANNYI KÜLÖNBSÉGGEL, HOGY AZ ALMÁT NEM KELL MEGPÁROLNI ÉS MAZSOLA IS MEHET BELE CSOKIDARABKÁKKAL A TÖBBI UGYANAZ! VALÓBAN FÜGGÖSÉGET OKOZHAT!!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük