Őszibarack leves

 

Mint egy krémes fagylalt, csak melegen! Isteni!

 

A hétvégi nagy behavazásba, úgy jártam, hogy nem mentünk vásárolni és elég szűkösek voltak a készletek, szóval főztem ami itthon fellelhető volt. Nagyon szeretem a gyümölcslevest, de jellemzően inkább nyáron készítem és pudinggal. Most viszont nem volt puding, így csak egy egyszerű, tejszínes változat készült és nagyon örülök neki, mert így sokkal finomabb volt mint mikor belekutyulom a pudingport, ezért jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra, ezt a rapid változatot.

 

 

Hozzávalók:

1 őszibarack befőtt

1 ek barna cukor

1 fél vanília rúd

1 mk fahéj

1 ek frissen facsart citromlé

2 dl főzőtejszín

4 dl víz

 

Elkészítés:

A barackot kockára vágom és a vízzel, a cukorral, a fahéjjal, a citromlével, a vanília kikapart magjával és a rúddal, felforralom. A tejszínre szedek néhány evőkanál forró leveslét, elkeverem, megint leveslé, megint elkeverem – ez a hőkiegyenlítés azért kell, hogy e kapja össze a tejszínt -, majd végül visszaöntöm az egészet a leveses lábasba és kiforralom.

Ízlés szerint melegen vagy lehűtve kínálom.

 

Elkészítési idő: 15 perc

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük