Ropi házilag

 

Ilyen finom ropit még nem ettél!

 

…és tényleg nem. Egyszerűen nem lehet abba hagyni a ropogtatást, úgyhogy jogos a felhívás, “Vigyázat függőséget okoz!”.

 

 

Hozzávalók:

30 dkg Spar FreeFrom gm lisztkeverék (aki nem gluténérzékeny, használjon 35 dkg finomlisztet)

25 dkg lm túró

20 dkg vaj

2 ek tejföl

1 tk gm sütőpor

1 tk só

1 tojás a kenéshez

 

Szóráshoz:

2 ek szezámmag

2 dkg parmezán

2 tk nagyszemű só

 

Elkészítés:

A lisztet elmorzsolom a szoba hőmérsékletű vajjal, majd hozzá adom a túrót, a tejfölt, a sót, a sütőport és alaposan kidolgozom a tésztát.

Meglisztezett gyúródeszkán, kb. 0,5 cm vastagságúra nyújtom, megkenem a felvert tojással, megszórom szezámmaggal, a sóval, a reszelt parmezánnal és vékony csíkokra vágom.

 

 

A kis szeletkéket egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe teszem és 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat. Amikor a sajt már szép aranybarnára pirult a tetején, elkészült.

 

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő

 

 

Jó nassolást kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.