Sajtos-pestós csirkerolád – VIDEÓVAL!

 

Ilyen szaftos csirkemellet ritkán eszel!

 

Írtam már többször, hogy sokáig hogy álltam a pestóval vagyis, hogy inkább sehogy, aztán jött a nagy fordulat és azóta szinte minden formában el tudom képzelni és szeretem is!

Ezeket a feltekercselt csirkemell recepteket nagyon szoktam szeretni, csak sokszor az a bajom, hogy túl száraz vagy ízetlen… nah ebben a receptben ezek közül egyik sem mondható el, istenien szaftos volt és nagyon ízletes, eszméletlen látványos, szuper egyszerű elkészíteni, úgyhogy szokás szerint, jó szívvel ajánlom Nektek is kipróbálásra és remélem nagy sikere lesz.

 

 

Hozzávalók:

70 dkg csirkemell filé

15 dkg reszelt sajt 

15 dkg zöld pestó

20 dkg bacon

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

 

Elkészítés:

A csirkemellet felszeletelem, enyhén megklopfolom, sózom borsozom, majd egy kiterített folpackra, függölegesen két sorba, egymás mellé helyezem a szeleteket.

Megszórom a reszelt sajttal, kicsit rányomkodom, a tetejét bekenem a pestóval és a folpack segítségével szorosan feltekerem.

A bacon szeleteket egymás mellé sorakoztatom egy sütőpapírra, a szélére teszem a csirkemell tekercset, majd a baconnel is feltekerem és a sütőpapírral együtt egy tepsire fektetem.

180 fokra előmlegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 50 perc alatt készre sütöm. A sütési idő, sütőnként változhat!

 

 

Ízlés szerint friss salátával, párolt rizzsel kínálom.

 

Elkészítési idő: 20 perc + sütés

 

 

Jó étvágyat kívánok!

 

Videóreceptjeinket IDE KATTINTVA találod!

 

KÖVESS minket a FACEBOOK-on INTAGRAM-on és a YouTube-on is!

 

 

 

Sajtos pestós csirkerolád

Egy vagány vacsoraötletet hoztunk nektek ma: próbáljátok ki ezt a sajtos pestós csirkeroládot, nem fogjátok megbánni!

Közzétette: NLCafé – www.nlcafe.hu – 2018. január 24., szerda

 

 

2 hozzászólás

  • Én ezt úgy módosítottam, hogy kockára vágom a csirkemellet, összekeverem a pestoval és reszelt sajttal. Egy őzgerincformába sütőpapírt teszek, kibélelem baconnel és belekanalazom a pestós masszát, majd a bacon kilógó széleit ráhajtogatom. Ha már nagyjából megsült, tepsire borítom és visszateszem a sütőbe, hogy a bacon másik oldala is megpiruljon. Nekem ez egyszerűbb és gyorsabb, mint a feltekerős módszer 🙂

  • Milyen fajta sajttal a legjobb? Mert a pesztó parmezánnal jó de ennél a receptnél trapistával is jó?

    Előre is köszönöm a választ!

Szólj hozzá Te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük